Αρχική συμφωνία μεταξύ Διοίκησης και ΟΜΕ - ΟΤΕ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2005 - Επιτυχή κατάληξη είχαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις Διοίκησης και ΟΜΕ - ΟΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος όπως συμφωνήθηκε έχουν ως εξής:
  • Όλοι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα επόμενα 8 χρόνια (έως και το 2012) έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 6000 περίπου.
  • Το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται άνω του 1 δις ευρώ. Το ένα τέταρτο περίπου του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή του εφάπαξ στους αποχωρούντες, το δε υπόλοιπο περιλαμβάνει και τις εισφορές προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ και το Ταμείο Αρωγής Προσωπικού.
  • Το Ελληνικό Δημόσιο θα συμβάλει οικονομικά στο πρόγραμμα.
  • Η έναρξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο υπόκειται στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και απαιτεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2005, ενώ οι πρώτες αποχωρήσεις αναμένονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
  • Όλες οι μελλοντικές προσλήψεις στον ΟΤΕ θα γίνονται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε: 'Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί το πρώτο αλλά θεμελιώδες βήμα προς τον αποτελεσματικό έλεγχο του λειτουργικού μας κόστους. Η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού μας περίπου κατά το ένα τρίτο θα μας επιτρέψει να φτάσουμε τα επίπεδα παραγωγικότητας των Ευρωπαίων ομολόγων μας, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά και να προσελκύσουμε νέα στελέχη με την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειάζεται ο ΟΤΕ για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις. Στους επόμενους μήνες θα επικεντρωθούμε στην αναδιοργάνωση της εταιρείας, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της. Αν και το κόστος της αναδιοργάνωσης θα επηρεάσει τις οικονομικές μας επιδόσεις το 2005, πρόκειται για μια επένδυση απαραίτητη για το μέλλον του ΟΤΕ.'


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων