Βελτίωση μεγεθών

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13/06/05, στο ξενοδοχείο PRESIDENT, αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος χρήσης 2004, ανερχομένου σε ευρώ 0,02 ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της λήξης της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 30 Ιουνίου 2005. Από 1ης Ιουλίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και η πληρωμή του μερίσματος θα αρχίσει από την 8η Ιουλίου 2005 μέσω του δικτύου της ALPHA BANK. Τα υπόλοιπα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, ενεκρίθησαν και εξελέγει το νέο Δ.Σ.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε τους μετόχους σχετικά με τους παράγοντες που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα του 2004 και την πορεία της εταιρίας.

Η ΕΛΒΑΛ, παρά την συνεχιζόμενη ύφεση στις ευρωπαϊκές αγορές και τη σημαντική αποδυνάμωση του δολαρίου κατά το 2004, πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 437 εκ. ευρώ αυξάνοντας τον όγκο των πωλήσεων της κατά 13,73% στους 189 χιλ. τόνους. Η αύξηση αυτή του όγκου των πωλήσεων, καθώς και το πιο κερδοφόρο μίγμα προϊόντων οδήγησε τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στα 51 εκ. ευρώ, αύξηση κατά 21,4%, και τα αποτελέσματα προ φόρων στα 8,1 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 53,7%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 668 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 89,2 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 43%, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα, προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 159% και ανήλθαν σε 22,07 εκ. ευρώ, επηρεασμένα, σημαντικά, και από την Αγγλική θυγατρική BRIDGNORTH ALUMINIUM Ltd που, μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της, επέστρεψε στην κερδοφορία.

Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν σε 15 εκ. ευρώ για το εργοστάσιο των Οινοφύτων και σε ενοποιημένο επίπεδο σε 32,6 εκ. ευρώ.

Το 2005, αναμένονται ελαφρά αυξημένες κατ' όγκο πωλήσεις, σημαντικό μέρος των οποίων κατευθύνονται στην αγορά των Η.Π.Α. Ήδη το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε αύξηση του όγκου των πωλήσεων της ΕΛΒΑΛ κατά 6% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2004, επιβεβαιώνοντας την εδραίωση της εταιρίας στις διεθνείς αγορές των στρατηγικών προϊόντων στα οποία ειδικά στρέφεται.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων