Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και διανομή δωρεάν, 3 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές, προχωρά η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias μετά την έγκριση από τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, της σχετικής πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου.Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας είναι ύψους Δρχ. 57,36 δισ. και θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 67.491.136 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας Δρχ. 850 εκάστη. Μετά την αύξηση αυτή, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias θα ανέρχεται σε Δρχ. 248.592.351.500 και θα διαιρείται σε 292.461.590 μετοχές με ονομαστική αξία Δρχ. 850 εκάστη. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση θα γνωστοποιηθεί δια του Τύπου.Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε και την εκλογή του κ. Παναγιώτη Κ. Λαμπρόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο στη θέση του αποχωρήσαντος κ. Χ. Σορώτου.Η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση και τις ενέργειές της σε εφαρμογή απόφασης της Τακτικής Γεν. Συνέλευσης για την αγορά ιδίων μετοχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, για το διάστημα 14.6.2000 - 10.11.2000 έχουν αγοραστεί από την EFG Eurobank Ergasias 1.250.140 μετοχές της με μέση τιμή αγοράς Δρχ. 9.248. εκάστη.-