Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Μαρτίου 2001, ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας για τη χρήση 2000.Κατά την παραπάνω χρήση, τα κέρδη της Εταιρίας, πριν από τις προβλέψεις για την κάλυψη μέρους της αρνητικής διαφοράς από την αποτίμηση των χρεογράφων ανήλθαν σε 10,7 δις δραχμές, τα κέρδη πριν από τους φόρους σε 4,4 δις δραχμές περίπου.Από τα κέρδη αυτά ποσό 3.961.440.000 δραχμές, δηλαδή 40 δραχμές ανά μετοχή, προτείνεται να διανεμηθούν στους μετόχους ως μέρισμα της χρήσης 2000.Η προτεινόμενη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας.Η εσωτερική αξία της μετοχής, ανερχόταν στις 6/03/2001 σε euro 3,08 (discount 2%) και έχει μειωθεί κατά 6% από την αρχή του έτους έναντι αντίστοιχης μείωσης 6,1% του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.Οι κυριότερες θέσεις ήταν σε μετοχές των εταιριών: ΕΘΝΙΚΗ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, ΠΑΝΑΦΟΝ, ΤΙΤΑΝ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, INFORM ΛΥΚΟΣ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.