Δελτίο Τύπου - Δηλώσεις Δ/ντος Συμβούλου της εταιρίας

"Η ΔΕΗ ΑΕ λειτουργεί και αναπτύσσεται προς το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και της Ελληνικής Κοινωνίας με βάση τη νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών και τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας καθορίζεται μέσα από εσωτερικές διαδικασίες που εξασφαλίζουν συλλογικότητα, αυστηρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους και λήψη αποφάσεων με σαφώς καθορισμένες διαδικασίες".
Τα ανωτέρω επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Δημήτρης Μανιατάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δήθεν ανάμειξη του υπουργείου Ανάπτυξης στις εσωτερικές λειτουργίες και δραστηριότητες της επιχείρησης. Ειδικότερα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στην αυτοτελή λειτουργία της επιχείρησης ο κ. Μανιατάκης επεσήμανε ότι:
- Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη εταιρεία που διέπεται από τη νομοθεσία περί ΑΕ και εφαρμόζει πιστά το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την αυστηρή χρηματιστηριακή νομοθεσία.
- Ανώτατο όργανο διοίκησης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο που λαμβάνει ύστερα από συζήτηση τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις που υποβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι, το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποτελείται από 11 μέλη από τα οποία τα 6 ορίζονται από το Δημόσιο, που αποτελεί και τον μεγάλο μέτοχο με 51%, 2 μέλη από τους μετόχους της μειοψηφίας, 2 από τους εργαζόμενους και 1 μέλος από την ΟΚΕ.
- Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ως ανώτατο εκτελεστικό όργανο, έχει την ευθύνη της ομαλής εσωτερικής λειτουργίας της επιχείρησης και υποβολής των εισηγήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών προς το Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης.
- Οι ρόλοι του Δημοσίου, ως μετόχου και εποπτεύοντος υπουργείου, ήδη αναφέρονται σαφέστατα στα Ενημερωτικά Δελτία των τριών μετοχοποιήσεων της ΔΕΗ ΑΕ. Υπογραμμίζεται ότι, ενώ η ΔΕΗ παραμένει κοινωφελής επιχείρηση σε όφελος του Ελληνικού Λαού, εντούτοις διατηρεί την πλήρη διοικητική αυτοτέλειά της και λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανιατάκης κατέληξε υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα:
"Σταθερή επιλογή της σημερινής διοίκησης είναι η ενδυνάμωση της αποκέντρωσης και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων και ευθυνών των υπηρεσιακών παραγόντων για μεγαλύτερη συλλογικότητα και διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Σταθερή επιλογή μας είναι η συνεχής ενίσχυση των εσωτερικών και εξωτερικών ελέγχων σε όλα τα επίπεδα".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων