Δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρικής χρήσης 2005.

Η Διοίκηση του Ομίλου Μεταλλικαί Κατασκευαί Ελλάδος Α.Ε. ΜΕΤΚΑ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας εταιρικής χρήσης, τα οποία κατέδειξαν σημαντική αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και σε συνδυασμό με την θετική εξέλιξη των παραμέτρων που επηρεάζουν τα μεγέθη αυτά και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ανακοινώνει την δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρικής χρήσης 2005.

Κατά συνέπεια ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2005 αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 225 εκατ., αυξημένες κατά 30% περίπου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 55 εκατ. αντίστοιχα. Όσον αφορά τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αυτά αναμένεται να διπλασιαστούν έναντι της περυσινής περιόδου και να διαμορφωθούν στα ευρώ 55 εκατ. περίπου. Τέλος επισημαίνεται ότι η ΜΕΤΚΑ έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων που υπερβαίνει τα ευρώ 500 εκατ. ενώ η αξία των υπό διαπραγμάτευση έργων που αναμένονται να συμβασιοποιηθούν στο εγγύς μέλλον, ξεπερνά τα ευρώ 400 εκατ.

Η Διοίκηση της Εταιρίας επισημαίνει ότι η παρούσα ανακοίνωση αφορά εκτιμήσεις για προβλεπόμενα αποτελέσματα με βάση τα διαθέσιμα σήμερα δεδομένα και τις παραμέτρους της αγοράς. Ως εκ τούτου οι εκτιμήσεις ενέχουν αβεβαιότητες καθ? όσον αναφέρονται σε μελλοντικά γεγονότα. Η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο θα προβεί σε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ανωτέρω εκτιμήσεις.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων