Η επικείμενη είσοδος στην αγορά της Αμερικής ανοίγει νέους ορίζοντες για τον Όμιλο Lavipharm

Με την ευκαιρία της έγκρισης κυκλοφορίας στην αγορά των ΗΠΑ του διαδερμικού συστήματος χορήγησης φεντανύλης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), η Lavipharm πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του προϊόντος και στη σημασία της έγκρισης για τον Όμιλο σε διεθνές επίπεδο. Ανακοίνωσε επίσης ότι η φαρμακευτική εταιρεία, που θα αναλάβει την προώθηση και διανομή του προϊόντος στην αμερικανική αγορά, είναι η DAVA Pharmaceuticals Inc. Με τη συνεργασία αυτή, η DAVA εξασφάλισε το αποκλειστικό δικαίωμα της εμπορίας και διακίνησης του Fentanyl στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για πέντε χρόνια με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας, η οποία επήλθε μετά από την εξαγορά της εταιρείας STADA από την DAVA. Η DAVA είναι μια σημαντική φαρμακευτική εταιρεία που εμπορεύεται πολλά πετυχημένα προϊόντα και κυρίως, διαθέτει σημαντική εμπειρία σε προϊόντα για τον πόνο που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες. Το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm αποτελεί στρατηγικής σημασίας προϊόν για το χαρτοφυλάκιο της και, όπως η ίδια δήλωσε, ένας από τους βασικούς λόγους της εξαγοράς ήταν η σύναψη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία.
Στόχος της DAVA είναι να κυκλοφορήσει το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm στην αμερικανική αγορά, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή των παρτίδων πιστοποίησης, ενώ συζητείται ήδη η συνεργασία στην από κοινού ανάπτυξη δύο νέων πρωτοποριακών προϊόντων. Oι πωλήσεις προϊόντων της διαδερμικής φεντανύλης ξεπέρασαν το 2005 το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις ΗΠΑ και αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά της Ευρώπης.
Αναφορικά με την έγκριση του διαδερμικού συστήματος φεντανύλης της Lavipharm, ο κ. Λαβίδας δήλωσε: "Για πρώτη φορά, ένα φαρμακευτικό προϊόν, που αναπτύσσεται από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, εγκρίνεται από το FDA. Παράλληλα όμως, αποτελεί και μια σπουδαία επιχειρηματική επιτυχία, αφού το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς για το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm είναι πολύ έντονο. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη υπογράψει εμπορικές συμφωνίες για την προώθηση του προϊόντος και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να επιλέξουμε τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη για την κυκλοφορία του προϊόντος μας στις αγορές της Ασίας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αμερικής... Τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για την εταιρεία από την κυκλοφορία του προϊόντος τόσο στην αμερικάνικη αγορά, όσο και στις άλλες χώρες που έχουν ήδη κατατεθεί φάκελοι προς έγκριση, είναι πολύ σημαντικά...".
Ο κ. Θ. Λαβίδας αναφέρθηκε και στο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας: "Συνεχίζουμε τις στρατηγικές μας ενέργειες για ισχυροποίηση και επέκταση της παρουσίας μας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, με νέες συνεργασίες και επενδυτικές κινήσεις... Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για την αξιοποίηση των καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών μας... Προχωράμε μπροστά για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής". Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λαβίδας τόνισε: "Το παράδειγμα της Lavipharm δείχνει ξεκάθαρα ότι το στοίχημα της ελληνικής οικονομίας για ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και καινοτομία μπορεί να κερδηθεί". Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας του Ομίλου, κ. Σπύρος Φωτεινός παρουσίασε τη σημαντική καινοτομία που ενσωματώνεται στο διαδερμικό σύστημα χορήγησης φεντανύλης και το ερευνητικό έργο της Lavipharm. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Λαβίδας ανέφερε ότι η παραγωγή του προϊόντος για την αγορά των ΗΠΑ θα γίνει στην Αμερική, καθώς δεν επιτρέπεται η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, και θα παράγεται σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής διαδερμικών συστημάτων διεθνώς. Πρόσθεσε επίσης ότι η παραγωγή για την Ευρώπη κι όλο τον υπόλοιπο κόσμο θαγίνει στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης:
Το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm είναι ένα μικρό σε επιφάνεια και λεπτό patch τελευταίας γενιάς, που επικολλάται εύκολα στην επιδερμίδα και ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον ισχυρό και χρόνιο πόνο, όπως αυτόν του καρκίνου. Η ανάπτυξη του προϊόντος ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2003 και ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε στο FDA τον Ιανουάριο 2004. Το προϊόν εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2006 και στις τέσσερις δοσολογικές μορφές χορήγησης, 25μg/h, 50μg/h, 75μg/h και 100μg/h. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία έγκρισής του στην Ευρώπη.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Lavipharm:
Η Lavipharm, ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1911 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 (ASE: ΛΑΒΙ), είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας και ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα. Παρέχει προϊόντα δικής της τεχνολογίας και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στον φαρμακοποιό όσο και στον καταναλωτή στην Ελλάδα, ενώ συνεργάζεται διεθνώς για τη διάθεση των προϊόντων της με τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στον κόσμο. To 2005, o ενοποιημένος κύκλος εργασιών, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ξεπέρασε τα 230 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ απασχολώντας 800 περίπου εργαζομένους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων