Η εταιρία ανακοινώνει την πρόθεσή της να δημιουργήσει την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Κίνα

Η Frigoglass, ο κορυφαίος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 14 χώρες σε τρεις ηπείρους, ανακοινώνει σήμερα την πρόθεση της να δημιουργήσει την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Κίνα. Οι εργασίες για την κατασκευή της μονάδας, που θα βρίσκεται στη Guangzhou, ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2006 και προβλέπεται να αρχίσει η πρώτη παραγωγή τον Νοέμβριο του 2007.
Η Εταιρία θεωρεί την τοποθεσία ιδανική λόγω της συγκέντρωσης ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και του ότι η περιοχή της Guangzhou είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας. Οι παραπάνω συνθήκες θα επιτρέψουν στη Frigoglass να επιτύχει χαμηλά κόστη παραγωγής, καθώς και να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας, αλλά χαμηλού κόστους, προμηθευτική βάση.
Η ανάπτυξη της παραγωγικής δυναμικότητας θα είναι σταδιακή και προβλέπεται ότι θα φτάσει στο μέγιστο επίπεδο, των 120.000 μονάδων το χρόνο, εντός τεσσάρων ετών από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας. Η Εταιρία υπολογίζει ότι το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 15 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση που θα προέλθει από συνδυασμό ιδίων και ξένων κεφαλαίων και με περίοδο αποπληρωμής λιγότερο από 7 έτη.
Στη νέα μονάδα κορυφαίας τεχνολογίας που θα κατασκευαστεί, η Εταιρία θα παράγει μια νέα πρωτοποριακή και ανταγωνιστική σειρά προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για την δυναμικά αναπτυσσόμενη εγχώρια αγορά. Όπως με όλα της τα προϊόντα, η Frigoglass θα ενσωματώσει στον σχεδιασμό της νέας σειράς το σύνολο της τεχνογνωσίας της, σχετικά με την επαγγελματική ψύξη, την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας και άλλες φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και ευέλικτη προώθη ση των πωλήσεων.
Με σχεδόν διψήφια αύξηση του ΑΕΠ και συνεχώς αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα, είναι ξεκάθαρο ότι η Κίνα διαθέτει σημαντικές προοπτικές μακροχρόνιας ανάπτυξης. Σε σύγκριση με άλλες χώρες η Κίνα σήμερα έχει χαμηλή κατά κεφαλή κατανάλωση αναψυκτικών, ενώ ηγείται στην κατανάλωση μπύρας. Με δεδομένο μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη αγορά δεν έχουν αναπτυχθεί λύσεις ενίσχυσης της παρορμητικής κατανάλωσης αναψυκτικών και ποτών, η Εταιρεία θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή εισόδου στην ανταγωνιστική αυτή αγορά.
Πρώτη προτεραιότητα θα είναι το σύστημα της Coca-Cola και ο τομέας της ζυθοποιείας και στη συνέχεια οι λοιπές εταιρίες ανθρακούχων ποτών, νερών, χυμών, καθώς και των έτοιμων τσαγιών, που είναι και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ποτού στην Κίνα.
Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: "Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι η Κίνα, δεδομένης της χαμηλής διείσδυσης που παρουσιάζει ο τομέας λύσεων επαγγελματικής ψύξης στη χώρα, αποτελεί μια από τις περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Εταιρία. Έχοντας μελετήσει προσεκτικά την αγορά για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, αποφασίσαμε ότι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος εισόδου, σε αυτή τη δύσκολη αλλά ταυτόχρονα μακροπρόθεσμα ελκυστική αγορά, είναι με την δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας, με στόχο την κατάκτηση μεριδίου από την αυξημένη ζήτηση για ICMs."


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων