Επιτυχής ολοκλήρωση της τοποθέτησης ιδίων μετοχών

'Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη μεγάλη ζήτηση για τις ίδιες μετοχές της Τράπεζας από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, η οποία επέτρεψε την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης. Η εμπιστοσύνη των διεθνών θεσμικών επενδυτών, που πλέον αποτελούν το 19% του μετοχικού μας κεφαλαίου, ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Διοίκησης για την αναδιάρθρωση του Ομίλου'

Γεώργιος Προβόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Η διαδικασία βιβλίου προσφορών (accelerated book building) για την διάθεση 5,48 εκ. ίδιων μετοχών της Τράπεζας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 5,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, με αναδόχους τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες JP Morgan και UBS, ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 9.00 π.μ. ώρα Λονδίνου. Η τοποθέτηση καλύφθηκε κατά 2 φορές αποκλειστικά από υψηλής ποιότητας διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Οι μετοχές διατέθηκαν στην τιμή των ?26,40 ανά μετοχή, δηλαδή 0,5% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματ ος της προηγούμενης ημέρας.

Τα έσοδα της τοποθέτησης ευρώ 145 εκατ. θα ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και αποτελούν το πρώτο βήμα του προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων