Έργο ύψους Euro 28 εκατ. για την εφαρμογή τελωνειακών συστημάτων πληροφορικής σε κοινοπραξία της INTRASOFT International

Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2006 - Μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις στο χώρο των Τελωνείων από τη Γενική Διεύθυνση "Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανατίθεται στην κοινοπραξία INTRASOFT International, SWORD Technologies και ATOS Origin Bελγίου. Η σύμβαση αφορά στη λειτουργία και στην επέκταση της Εσωτερικής Αγοράς, ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 4 έτη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα Euro 28 εκατ. Η συμμετοχή της INTRASOFT International είναι 40%. Εκτιμάται ότι για την εκτέλεση της σύμβασης θα απαιτηθεί η απασχόληση πάνω από 100 επαγγελματιών -αναλυτών, προγραμματιστών, εκπαιδευτών, και άλλων ειδικοτήτων.
Η σύμβαση αυτή συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού τελωνειακού συστήματος γνωστού ως «ηλεκτρονικό τελωνείο" (e-Customs). Περιλαμβάνει τον καθορισμό των επιχειρηματικών και τεχνικών προδιαγραφών των συστημάτων που θα εφαρμόσουν όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και την ανάπτυξη των συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, τόσο από τα κράτη σε εθνικό επίπεδο όσο και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με την ολοκλήρωση του συστήματος e-Customs, οι εμπορικοί παράγοντες θα ανταλλάσσουν πληροφορίες με άλλα κράτη-μέλη από τα γραφεία τους στα δικά τους κράτη (Single-Point-Of-Contact) και θα επικοινωνούν με όλες τις δημόσιες αρχές μέσω των τελωνείων (One-Stop-Shop).
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της Εσωτερικής Αγοράς, συγκαταλέγονται το Κοινό Τελωνειακό Δασμολόγιο και ο Κοινός Τελωνειακός Κώδικας, όπου για το σκοπό αυτό έχουν εγκατασταθεί συστήματα πληροφοριών αποφασιστικής σημασίας, πολλά από τα οποία υλοποιήθηκαν από την INTRASOFT International όπως το σύστημα ελέγχου διαμετακόμισης (NCTS) και το σύστημα ελέγχου εξαγωγών (ECS).

Σχετικά με την INTRASOFT International
Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996. Είναι θυγατρική της INTRACOM IT SERVICES, μέλος του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS. Έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών οργάνων και την πλειοψηφία των Γενικών Διευθύνσεων (DGs) και Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.intrasoft-intl.com


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων