Νέα οργανωτική δομή της εταιρίας

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίασή του της 5ης Σεπτεμβρίου 2006 ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της μελέτης της διοικητικής αναδιοργάνωσης του ΔΟΛ με βάση τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα που ισχύουν για τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, η οποία είχε ανατεθεί στην εταιρεία συμβούλων Mc Kinsey, και το Δ.Σ. ενέκρινε τη νέα οργανωτική δομή στο ανώτερο διοικητικό επίπεδο της Εταιρείας και του Ομίλου ως ακολούθως:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας πλαισιώνεται από τις ακόλουθες Επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν αποκλειστικά μέλη του :
* Την υφιστάμενη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ με αρμοδιότητα την αξιολόγηση της διαχείρισης των κινδύνων και του συστήματος εσωτερικού ελέγχου.
* Την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και την παρακολούθηση της στρατηγικής του ομίλου.
* Την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ με αρμοδιότητα την εποπτεία των διαδικασιών διαχείρισης της απόδοσης των επιχειρηματικών μονάδων.

Παράλληλα, θεσπίζεται θέση ΕTAIΡΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ, με κύρια καθήκοντα την τήρηση πρακτικών, την προετοιμασία ημερήσιας διάταξης συνεδριάσεων, τη διοικητική μέριμνα για όλες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο πλαισιώνεται από το ήδη υφιστάμενο ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και τη ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ καθώς και από τις ακόλουθες Επιτροπές και Μονάδες:
* ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με αρμοδιότητα το συντονισμό και την εποπτεία των εργασιών της Εταιρείας και του Ομίλου.
* ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με αρμοδιότητα το συντονισμό της πορείας των εντύπων του Ομίλου.
* ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ με αρμοδιότητα το σχεδιασμό των γενικών κατευθύνσεων που σχετίζονται με τη στρατηγική του Ομίλου. Σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή θεσπίζονται 5 Eπιχειρηματικές Mονάδες (Business Units), οι οποίες θα αποτελούν τον πυρήνα της δραστηριότητας του Ομίλου, ως εξής :
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ με επικεφαλής το Διευθυντή της εφημερίδας.
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑ ΝΕΑ με επικεφαλής το Διευθυντή της εφημερίδας.
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Τσουβαλά.
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη.
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΜΕ.

Επίσης θεσπίζονται δύο νέα κέντρα ως ακολούθως:
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το οποίο έχει την ευθύνη της συνολικής επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου και των Επιχειρηματικών Μονάδων του. Στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ανατίθεται και η εποπτεία του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΜΕ. Γενικός Διευθυντής του Κέντρου τίθεται ο κ. Στέργιος Νέζης.
* ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το οποίο έχει την εποπτεία των οικονομικών και διοικητικών λειτουργιών του Ομίλου καθώς και της ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Στο ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θα ανατεθεί και η εποπτεία των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου που δεν δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΜΜΕ. Γενικός Διευθυντής του Κέντρου τίθεται ο κ. Νικόλαος Πεφάνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με νεώτερες αποφάσεις του θα ορίσει τα μέλη των Επιτροπών Στρατηγικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Διαχείρισης και Ελέγχου Απόδοσης και του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και θα αναθέσει τα καθήκοντα Εταιρικού Γραμματέως.
Μετά την υλοποίηση της οργανωτικής δομής του ανώτερου διοικητικού επιπέδου του Ομίλου και με τη συμβολή των επικεφαλής των Επιχειρηματικών Μονάδων και Κέντρων καθώς και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού θα ολοκληρωθούν οι επιμέρους οργανωτικές δομές της Εταιρείας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων