Οικονομικά αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2005

Βελτίωση των σημαντικότερων οικονομικών δεικτών της πέτυχε η Αγροτική Ασφαλιστική το πρώτο 6μηνο του 2005 αυξάνοντας περαιτέρω την κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της Εταιρίας έφθασε στα 2.985.000 ? έναντι ετήσιου στόχου ευρώ 1,5 εκ. (υπερκάλυψη κατά 100 %) και είναι αυξημένη κατά 40 % έναντι του 1ου τριμήνου του 2005 και κατά 8,3 εκ. περίπου του αντίστοιχου εξαμήνου του 2004. Η κερδοφορία θα ήταν μεγαλύτερη εάν τα έσοδα παραγωγής δεν εμφάνιζαν μείωση κατά 10% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος χρήσης 2004.

Σημειώνεται οτι η κάμψη της παραγωγής αποτελεί γενικότερο φαινόμενο της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και οφείλεται στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των Εταιριών που αντανακλάται στο επίπεδο των τιμών και επηρεάζει τα περιθώρια κερδών.

Οι αποζημιώσεις και παροχές προς τους ασφαλισμένους μειώθηκαν κατά 9% περίπου και έφθασαν το ποσό των ευρώ 52 εκ., ενώ οι προμήθειες παραγωγής εμφανίζονται μειωμένες κατά 16 % περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κερδοφορία επηρέασε θετικά η μείωση κατά 4,6% των λειτουργικών εξόδων προ αποσβέσεων και προβλέψεων.
Ο βασικός στόχος της Διοίκησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε. για επαναφορά στην κερδοφορία επετεύχθη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια εξυγίανσης που έφερε θετικά αποτελέσματα στην Εταιρία θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς στο πλαίσιο επιχειρηματικού πλάνου δράσης της με βασική επιδίωξη όχι μόνο την αναστροφή των ζημιογόνων επιδόσεων του παρελθόντος αλλά την αύξησης της κερδοφορίας και τη διατήρησή της στο μέλλον. Στους στρατηγικούς στόχους της παραμένουν η ενίσχυση της ηγετικής της παρουσίας στην αγορά, η αναβάθμιση της τεχνολογικής της υποδομής, η περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της και η αποτελεσματική προώθησή τους μέσω των καναλιών διάθεσης.

Τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία του Α' εξαμήνου 2005 θα δημοσιευθούν στο Τύπο στις 27/8/2005 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρίας ( http://www.agroins-capital-market.com/ )


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων