Οκικονομικά αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2006 βάσει Δ.Π.Χ.Π.

Τα αποτελέσματά του για το πρώτο εξάμηνο 2006 ανακοίνωσε ο Όμιλος ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ - CARDICO με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2006 διαμορφώθηκε σε Euro 86,9 εκατ. έναντι Euro 110,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 21,2%. Είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου τόσο σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών, όσο και σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη αποτελεσμάτων επηρεάστηκαν και στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης από την απότομη και μη αναμενόμενη πτώση που σημειώθηκε μέσα στο 2006 στις τιμές των πρώτων υλών που συνδέονται άμεσα με την κύρια λειτουργική δραστηριότητα της CARDICO. Η πτώση των ενοποιημένων πωλήσεων αποδίδεται αποκλειστικά στην ανωτέρω εξέλιξη, γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται έμπρακτα από την αύξηση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις σε επίπεδο όγκων. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε Euro 2 εκατ. έναντι Euro 17,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2005, ενώ αντίστοιχα το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006 σε 2,3% έναντι 15,7% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αντικατοπτρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την στρατηγική απόφαση της διοίκησης του Ομίλου να προχωρήσει στην πλήρη εκτέλεση των συμβολαίων αγορών πρώτης ύλης Αμυγδαλόψιχας, παρά την κατακόρυφη πτώση των τιμών διεθνώς και την ακύρωση συμβολαίων πώλησης από πλευράς πελατών, προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία και το κύρος της στις αντίστοιχες αγορές. Το ανωτέρω γεγονός επηρέασε αναλογικά και τα υπόλοιπα μεγέθη αποτελεσμάτων μέχρι και τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημιές Euro 2,3 εκατ. έναντι κερδών Euro 12,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2005. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές Euro 4,1 εκατ. έναντι κερδών Euro 9,2 εκατ., ενώ τέλος τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν για το πρώτο εξάμηνο του 2006 σε ζημιές Euro 3,2 εκατ. έναντι κερδών Euro 4,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Μέσα στο πλαίσιο των ανωτέρω οικονομικών αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες που αναμένεται να διαμορφωθούν στις διεθνείς αγορές ξηρών καρπών, με δεδομένο ότι έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι παραλαβές πρώτων υλών από την προηγούμενη εσοδεία, η Διοίκηση της CARDICO προχωρά σε αναθεώρηση των προβλέψεων αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2006. Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε Euro 215,7 εκατ. έναντι Euro 234,8 εκατ. το 2005, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα ανέλθουν σε Euro 8 εκατ. έναντι Euro 12,2 εκατ. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για το σύνολο της χρήσης 2006 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε Euro 5,8 εκατ. έναντι Euro 7,5 εκατ.
Η Διοίκηση της CARDICO προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου εκτός Ελλάδος μέσα από την δημιουργία ουσιαστικών δεσμών συνεργασίας με ευρωπαϊκές αλυσίδες Supermarket. Ήδη με την έναρξη των παραλαβών της νέας εσοδείας στο τέλος του τρίτου τριμήνου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των συμβολαίων που έχει υπογράψει ο Όμιλος με μεγάλους πελάτες του εξωτερικού όπως η GROUP METRO CASH & CARRY, τα καταστήματα λιανικής του ιδίου Ομίλου και άλλες ευρωπαϊκές αλυσίδες Supermarket.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων