Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η εταιρία FORTHNET Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Πραγματοποιήθηκε την 26/01/2005, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση του Ομίλου FORTHnet από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παντελή Τζωρτζάκη και το Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων κ. Γεώργιο Δερμιτζάκη. Ο κ. Τζωρτζάκης ανέλυσε τις δραστηριότητες, τα οικονομικά μεγέθη και τη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η FORTHnet στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου στην Ελλάδα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν μια πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2004. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του 2004 θα ξεπεράσουν τα 80 εκ. ευρώ, τα κέρδη προ φορών τόκων και αποσβέσεων θα κυμανθούν περίπου στα 14 εκ.ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα κυμανθούν περίπου στα 1.5 εκ ευρώ. Κατά το 2004 η FORTHnet ισχυροποίησε τη θέση της στις Τηλεπικοινωνίες και στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα το μερίδιο αγοράς στη Σταθερή Τηλεφωνία εκτιμάται ότι έφτασε περίπου στο 5% της κίνησης, ενώ το μερίδιο στην αγορά πρόσβασης στους Εταιρικούς Πελάτες, μέσω της θυγατρικής ΜΒΑ, έχει ξεπεράσει το 5.5%.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υψηλό μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνει η FORTHnet στην παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ADSL). Η αγορά αυτή κρίνεται ότι έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Στο τέλος του 2004 το μερίδιο της FORTHnet έχει φτάσει στο 25%, παρά τις καθυστερήσεις στην Απελευθέρωση του Τοπικού Βρόχου που παρατηρούνται στη χώρα μας. Οι καθυστερήσεις αυτές είναι και ο βασικός λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ποσοστό διείσδυσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ευρώπη των 25.

Στη συνεχεία οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους στόχους του Ομίλου για το 2005. Οι πωλήσεις για το 2005 προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 102 εκ.?, ενώ αναμένεται να συνεχισθεί η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Σαν κρίσιμα θέματα για την FORTHnet, αλλά και για ολόκληρη την αγορά Τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου για το 2005, αναγνωρίστηκαν από τους ομιλητές οι ρυθμιστικές αποφάσεις της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, η πρόοδος στην υλοποίηση της Απελευθέρωσης του Τοπικού Βρόγχου, υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου καθώς και η ψήφιση του νέου Τηλεπικοινωνιακού νόμου.

Τέλος ο κ. Τζωρτζάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της FORTHnet και του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου στην Ελλάδα με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων