Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί, στα πλαίσια της εν εξελίξει συγχώνευσης των θυγατρικών της εταιρειών "ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ" και "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ", με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη εταιρεία, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευομένων εταιρειών υπέγραψαν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, το οποίο, σε περίληψη, έχει ως ακολούθως:
"1. H "ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ" (η "Απορροφώσα Εταιρεία") συγχωνεύεται με απορρόφηση της "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" (η "Απορροφώμενη Εταιρεία"), δυνάμει του από 28ης Φεβρουαρίου 2006 ισολογισμού μετασχηματισμού της Απορροφώμενης Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 69-70 και 72-77 κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τα άρθρα 1-5 ν. 2166/1993, ως ισχύουν, στους όρους, διατυπώσεις και προϋποθέσεις των οποίων υποβάλλονται.
2. Η συγχώνευση των δύο εταιριών (οι "Συγχωνευόμενες Εταιρείες") διενεργείται με την ενοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των Συγχωνευομένων Εταιριών, ως αυτά υφίστανται κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της παρούσας συγχώνευσης με απορρόφηση, και τα στοιχεία της Απορροφώμενης Εταιρείας μεταφέρονται ως στοιχεία ισολογισμού της Απορροφώσας Εταιρείας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, η Απορροφώμενη Εταιρεία λύεται, δίχως να εκκαθαρίζεται, και οι μετοχές της ακυρώνονται, το δε σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) μεταβιβάζεται στην Απορροφώσα Εταιρία, η οποία εφεξής υποκαθίσταται, λόγω οιονεί καθολικής διαδοχής, σε όλα τα δικαιώματα, απαιτήσεις και υποχρεώσεις της Απορροφώμενης Εταιρείας.
3. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις, το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας Εταιρίας, ύψους 150.000 Ευρώ, κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, θα αυξηθεί κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφώμενης Εταιρείας ύψους 6.000.000 Ευρώ και θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 6.150.000 Ευρώ, διαιρούμενο σε 1.230.000 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου, μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 5 Ευρώ εκάστη.
4. Κατ εφαρμογή των διεθνώς αποδεκτών μεθόδων αποτίμησης: (α) προεξόφλησης μελλοντικών ταμειακών ροών, (β) καθαρής θέσης, (γ) συγκρίσιμων αγοραπωλησιών, και (δ) δεικτών κεφαλαιαγοράς, προέκυψε σχέση αξιών μεταξύ της Απορροφώσας Εταιρείας και της Απορροφώμενης Εταιρείας 4,935 / 1.
5. Ως δίκαιη και λογική σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Απορροφώμενης Εταιρείας προς τις μετοχές της Απορροφώσας Εταιρείας κρίνεται, κατ' εφαρμογή των ανωτέρω, η ακόλουθη αριθμητική σχέση:
Ι. Για τους Μετόχους της Απορροφώμενης Εταιρείας: Μετοχές της Απορροφώμενης Εταιρείας που κατέχουν έναντι Μετοχών της Απορροφώσας Εταιρείας που δικαιούνται: 100.000 προς 207.245,20 ή άλλως 2,072452 προς 1, ήτοι οι μέτοχοι της Απορροφώμενης Εταιρείας θα ανταλλάσσουν μία (1) κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή της Απορροφώμενης Εταιρείας, ονομαστικής αξίας 60 Ευρώ, προς 2,072452 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Απορροφώσας Εταιρείας, νέας ονομαστικής αξίας 5 Ευρώ εκάστη.
ΙΙ. Για τους Μετόχους της Απορροφώσας Εταιρείας: Μετοχές της Απορροφώσας Εταιρείας που κατέχουν έναντι Μετοχών της Απορροφώσας Εταιρείας που δικαιούνται: 50.000 προς 1.022.754,80 ή άλλως 1 προς 20,455097, ήτοι οι μέτοχοι της Απορροφώσας Εταιρείας, για κάθε μία 1 κοινή, ονομαστική, μετά ψήφου μετοχή της Απορροφώσας Εταιρείας, ονομαστικής αξίας 3 Ευρώ, που κατέχουν, θα λαμβάνουν 20,455097 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Απορροφώσας Εταιρείας, νέας ονομαστικής αξίας 5 Ευρώ εκάστη.
6. Οι μέτοχοι των Συγχωνευομένων Εταιρειών θα λάβουν τις αναλογούσες, κατά τα ανωτέρω, μετοχές της Απορροφώσας Εταιρείας εντός αποκλειστικής περιόδου τεσσάρων (4) εβδομάδων από την κατά νόμο ολοκλήρωση της συγχώνευσης, δυνάμει σχετικού μητρώου, υπό διατυπώσεις που τα αρμόδια όργανα θα ορίσουν για τους μετόχους και οι οποίες θα περιλαμβάνουν, προκειμένου για τους μετόχους της Απορροφώμενης Εταιρείας, την παράδοση προς, και καταστροφή από, την Απορροφώσα Εταιρεία των μετοχών τους στην Απορροφώμενη Εταιρεία.
7. Οι μέτοχοι της Απορροφωμένης Εταιρείας θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή κερδών της Απορροφώσας Εταιρείας της χρήσης 2006 και εντεύθεν.
8. Όλες οι πράξεις που η Απορροφώμενη Εταιρεία διενεργεί μετά την 28η Φεβρουαρίου 2006 λογίζεται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της Απορροφώσας Εταιρίας, στα βιβλία της οποίας τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή από και δια της καταχώρησης της εγκριτικής απόφασης περί συγχώνευσης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.
9. Δεν υφίστανται μέτοχοι της Απορροφώμενης Εταιρείας που έχουν ειδικά δικαιώματα και προνόμια (πλην των αναγραφομένων στο καταστατικό), ούτε κάτοχοι άλλων τίτλων, πλην μετοχών.
10. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους τακτικούς ελεγκτές των Συγχωνευομένων Εταιρειών δεν προβλέπονται από τα καταστατικά τους ή τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, ούτε προνόμια παραχωρούνται εκ της παρούσας συγχώνευσης.
Οι αποφάσεις των Συγχωνευομένων Εταιριών, μαζί με την οριστική Σύμβαση Συγχώνευσης που θα περιβληθεί τον τύπο του συμβολαιογραφικού εγγράφου, καθώς και η εγκριτική απόφαση της συγχώνευσης, θα υποβληθούν στις διατυπώσεις δημοσιότητος του άρθρου 7β κ.ν. 2190/1920 από εκάστη Συγχωνευόμενη Εταιρεία. Οι συμβαλλόμενες στο παρόν εταιρείες, νομίμως εκπροσωπούμενες, συμφώνησαν τους όρους του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, οι οποίοι τελούν υπό την αίρεση λήψης των, κατά την κειμένη νομοθεσία, οριζομένων αδειών, εγκρίσεων, και τήρησης των λοιπών διατυπώσεων".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων