SEAFARM -Γνωστοποίηση επί των εξαιρέσεων που διατύπωσε ο Ορκωτός Ελεγκτήςστην Έκθεση Επισκόπησης των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας

Σε σχέση με τις εξαιρέσεις που διατύπωσε ο Ορκωτός Ελεγκτής στην Έκθεση Επισκόπησης των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας, οι οποίες συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Π. με ημερομηνία 30/6/2005, η Εταιρεία επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

1) Στην Πρώτη αναφορά του Ορκωτού Ελεγκτή για την μη ενοποίηση εταιρείας συγγενούς λόγω μη υπάρξεως ισολογισμού έχουμε να αναφέρουμε ότι, πρόκειται για εταιρεία στην οποία ούτε την πλειοψηφία διαθέτουμε ούτε την Διοίκηση. Έτσι παρά τις προσπάθειές μας δεν ήτο δυνατόν να την υποχρεώσουμε να μας παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ενοποίηση. Στην συγκεκριμένη εταιρεία έχουν επισημανθεί οι υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από τον Ν. 2190/20 και τις εγκυκλίους και θεωρούμε ότι θα συμμορφωθούν στην επόμενη δημοσίευση. Επειδή η εταιρεία είναι αδρανής (δεν υπάρχει κύκλος εργασιών και σημαντικές δαπάνες) δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του ενοποιημένου ισολογισμού (ενοποίηση με καθαρή θέση).

2) Στην Δεύτερη αναφορά του ορκωτού έχουμε να αναφέρουμε ότι η απαίτηση από θυγατρική 100% εταιρεία η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση ποσού 2,47 εκ. Ευρώ δεν θεωρούμε ότι είναι επισφαλής διότι κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης θα πωληθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της στην μητρική εταιρεία. Εάν μετά από αυτόν τον συμψηφισμό (το ύψος του οποίου θα προκύψει μετά από εκτίμηση της τρέχουσας αξίας των παγίων περιουσιακών στοιχείων) προκύψει υπόλοιπο απαίτησης τότε αυτό θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της Μητρικής. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί εντός της χρήσης 2005.

Όσα αφορούν το ποσόν απαίτησης 4,42 εκ Ευρώ από μη ενοποιούμενη συγγενή εταιρεία θεωρούμε ότι η πρόβλεψη που έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα καλύπτει τον κίνδυνο μη είσπραξης της με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο εκποίησης μεγάλης αξίας περιουσιακού στοιχείου θυγατρικής της (πλοίο) το οποίο ενδεχομένως να δώσει την απαραίτητη ρευστότητα για να καλυφθεί η απαίτηση της SEAFARM IONIAN.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων