Σύμβαση για την αρχειοθέτηση και διάδοση ηλεκτρονικών εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην INTRASOFT International


Μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις με αντικείμενο την αρχειοθέτηση και διάδοση ηλεκτρονικών εγγράφων (EUDOR) ανατέθηκε στην INTRASOFT International από την Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (OPOCE). Η σύμβαση έχει διάρκεια 6 ετών και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα Euro 3,3 εκατ.
Η Υπηρεσία Εκδόσεων (OPOCE) είναι ο σημαντικότερος εκδότης στη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές και τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων και των λοιπών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η OPOCE εκδίδει την Επίσημη Εφημερίδα, τα έγγραφα COM, τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις δηλώσεις και ψηφοφορίες του Συμβουλίου, την ενοποιημένη ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις δημοσιεύσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας (EUROSTAT), κ.ά. Οι περισσότε ρες από τις εκδόσεις αυτές διατίθενται και στις 20 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το EUDOR αποτελεί σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης όλων των επίσημων εγγράφων τα οποία έχουν εκδοθεί. Επιτρέπει στους χρήστες να παραγγέλνουν ηλεκτρονικά εκδόσεις, χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια, όπως κατηγορία έκδοσης, ημερομηνία, αριθμός έκδοσης. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα, πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα ή με ετήσια συνδρομή, να αγοράσει έγγραφα και να τα λάβει ηλεκτρονικά μέσω email, FTP, CD, DVD, κλπ.
Το σύστημα EUDOR συνδέεται άμεσα με διάφορες άλλες συναφείς υπηρεσίες (όπως οι EUR LEX, EUBookshop) και δέχεται κατά μέσο όρο 17.000 αιτήσεις χρηστών μηνιαία. Το σύστημα περιέχει αυτή τη στιγμή περίπου 1.7 TB δεδομένων (περίπου 76.000 εκδόσεις) και λειτουργεί 24 ώρες το 24-ωρο, όλη την εβδομάδα με διαθεσιμότητα 99%. Χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία τόσο για τις υπηρεσίες αρχειοθέτησης, όσο και διάδοσης. Συγκεκριμένα έχει μεγάλη χωρητικότητα (Optical Disks Robots) και δυνατότητα διάδοσης σε υψηλή ταχύτητα εξυπηρετώντας μέχρι και 300 αιτήσεις την ώρα ή περίπου 450.000 σελίδες το μήνα.
Η INTRASOFT International είναι ο κύριος ανάδοχος με υπεργολάβο την EADS Defence and Security Systems. Η σύμβαση αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος, η οποία θα κάνει ταχύτερες τις υπηρεσίες αρχειοθέτησης και διάδοσης, θα αυξήσει τη δυνατότητα αποθήκευσης, βελτιώνοντας παράλληλα τη συντήρηση του συστήματος και τις λειτουργικές του υπηρεσίες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η OPOCE ανέθεσε το συμβόλαιο στην INTRASOFT International.
Σχετικά με την INTRASOFT International
Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996. Είναι θυγατρική της INTRACOM IT SERVICES, μέλος του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS. Σήμερα, η INTRASOFT International έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών οργάνων καθώς και την πλειονότητα των Γενικών Διευθύνσεων και άλλων Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εταιρία παρέχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και συστημάτων πληροφορικής, που καλύπτουν από τον αρχικό σχεδιασμό, την υλοποίηση, τη λειτουργία έως και την υποστήριξη, σε εξειδικευμένους επιχειρηματικούς τομείς και ποικίλα τεχνολογικά περιβάλλοντα. Η πλειοψηφία αυτών των έργων υποστηρίζουν την Κεντρική Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και υλοποιούν πολιτικές και οδηγίες της ΕΕ σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη και άλλες χώρες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.intrasoft-intl.com.

Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων