Συμφωνία πλαίσιο μεταξύ της INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS και της KRAUSS-MAFFEI WEGMANN

Η INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με τη γερμανική εταιρία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) για την ενσωμάτωση του συστήματος επικοινωνιών της WISPR (Wideband Intercom and Secure Packet Radio) σε οχήματα της KMW, όπως τα Leopard, PzH2000, PUMA, AGM και FENNEK, όπως ανακοινώθηκε σήμερα και από τις δύο εταιρίες στην Αθήνα και στο Μόναχο. Η συνεργασία των δύο εταιριών, την οποία συνυπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, κ. Γ. Τρουλλινός, και ο Managing Director της KMW, κ. M. Menrath, αφορά τόσο νέα προγράμματα ανάπτυξης και προμήθειας οχημάτων, όσο και προγράμματα αναβαθμίσεων και μετασκευών για την παγκόσμια αγορά. Στα πλαίσια της συμφωνίας προβλέπεται η ίδρυση κέντρου υποστήριξης του WISPR στη Γερμανία, με βάση το οποίο η KMW θα αναλάβει τη συντήρηση και υποστήριξη των συστημάτων WISPR καθ' όλο τον επιχειρησιακό κύκλο χρήσης τους, τόσο για τη γερμανική αγορά όσο και για άλλους πελάτες της. Η KMW είναι μια εταιρεία παγκοσμίου κύρους στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και υποστήριξη ενός ευρύτερου φάσματος τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και αρμάτων μάχης. Κατόπιν της επιτυχούς ενσωμάτωσης του συστήματος WISPR στα ελληνικά PzH2000 και Leopard2A6, όσο και των επιτυχών συγκριτικών δοκιμών του συστήματος από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η KMW αναγνώρισε τις δυνατότητες του WISPR να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις για μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνιών για τα οχήματά της. Το WISPR, στο οποίο έχει χορηγηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και παράγεται αποκλειστικά από την INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS. Το σύστημα προσφέρεται για τον εξοπλισμό διαφόρων τύπων αμυντικών συστημάτων που απαιτούν ένα αξιόπιστο, σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα επικοινωνιών. Το WISPR αποτελεί μια καινοτόμο πλατφόρμα, πλήρως ελεγχόμενη από λογισμικό (software-controlled), η οποία παρέχει άριστη ποιότητα επικοινωνίας σε περιβάλλον υψηλού θορύβου χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής (Δυναμική Μείωση Θορύβου - Dynamic Noise Reduction). Οι καινοτομίες του συστήματος περιλαμβάνουν και το Ασύρματο Τοπικό Δίκτυο WISPR WLAN το οποίο παρέχει επικοινωνίες φωνής και δεδομένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένης μεταφοράς εικόνας (video) σε πραγματικό χρόνο. Το WISPR WLAN έχει ήδη επιλεγεί από το Ελληνικό Πυροβολικό για τη διαμόρφωση ασύρματου δικτύου υψηλής ταχύτητας με καινοτόμα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα. Ακόμη, η πλατφόρμα WISPR έχει επιλεγεί για τα υπό προμήθεια Ραντάρ Εντοπισμού Πυρών Πυροβολικού - ARTHUR Weapons Locating System της Τσέχικης Δημοκρατίας, ενώ η ναυτική έκδοση του συστήματος, WISPR-Net, θα τεθεί εντός του 2006 σε εφαρμογή σε ταχύπλοα σκάφη τύπου Combattante του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικά με την INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS
Η INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS είναι θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS, ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνικούς πολυεθνικούς Ομίλους. Η INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS σχεδιάζει και αναπτύσσει προηγμένα αμυντικά επικοινωνιακά συστήματα και προϊόντα (εξοπλισμό και λογισμικό) και παράγει ηλεκτρονικό αμυντικό εξοπλισμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η εταιρεία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς. Η INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο και Σουηδία.
Σχετικά με την Krauss-Maffei Wegmann
Η Krauss-Maffei Wegmann GmbH und Co. KG είναι κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία τεθωρακισμένων, τροχοφόρων και ερπιστρυοφόρων οχημάτων στη Ευρώπη. Η KMW έχει πολύπλευρη τεχνογνωσία στα ανωτέρω συστήματα και απασχολεί περίπου 2.700 εργαζομένους. Η εταιρία αναπτύσσει, κατασκευάζει και υποστηρίζει μία ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αερομεταφερόμενων και προστατευμένων από νάρκες τροχοφόρων οχημάτων (MUNGO και DINGO), αναγνωριστικών, αντιαεροπορικών και συστημάτων πυροβολικού (FENNEK, GEPARD, PzH 2000), καθώς και κυρίων αρμάτων μάχης (LEOPARD 1 και 2) και ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων. Τα συστήματα της KMW χρησιμοποιούνται από είκοσι εννέα (29) ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων