Συνέντευξη Τύπου 17-04-06

Η Διοίκηση του Ομίλου εταιριών Druckfarben Hellas, στη σημερινή συνάντησή της με τους εκπροσώπους του τύπου, ανέλυσε τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.
Την εταιρία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιώργος Καραβασίλης, ο Εμπορικός Διευθυντής, κ. Κώστας Σπανούδης και ο Οικονομικός Διευθυντής, κ. Δημήτρης Χούνδρης.Ειδικότερα στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Σπανούδης ανέλυσε τη στρατηγική ανάπτυξης της Druckfarben Hellas, η οποία είναι επικεντρωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες των Βαλκανίων, αλλά και στις νέες αγορές όπου πρόσφατα απέκτησε παρουσία (Αίγυπτος και Τουρκία).
Η Druckfarben Hellas δραστηριοποιείται σε δύο αγορές, των μελανιών και των οικοδομικών χρωμάτων, οι οποίες με βάσει τα στοιχεία του 2005 αντιπροσωπεύουν το 64,37% και 35,63% αντίστοιχα του κύκλου εργασιών. Σημειώνεται ότι η αγορά των μελανιών χωρίζεται σε δύο τομείς, της εύκαμπτης συσκευασίας και των γραφικών τεχνών. Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά μελανιών υπολογίζεται σε 11.250 τόνους, περίπου, και αυτή των Βαλκανίων σε 8.250 τόνους, περίπου. Αναφορικά με την αγορά των μελανιών ιδιαίτερα θετική κρίνεται η συνεργασία με τον γερμανικό Όμιλο Huber Gruppe ο οποίος διατηρεί συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Druckfarben Hellas. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Druckfarben Hellas έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων Huber στα Βαλκάνια και στην Κύπρο, ενώ θετική αναμένεται να είναι η επίδραση στα οικονομικά μεγέθη της ελληνικής εταιρίας μετά και από την εξαγορά της ινδικής εταιρίας Micro Inks από το Γερμανικό Όμιλο.
Σχετικά με την αγορά των οικοδομικών χρωμάτων η Druckfarben Hellas, σε ότι αφορά την ελληνική αγορά κατέχει το 7% και 2.500 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η αγορά των οικοδομικών χρωμάτων στην Ελλάδα εκτιμάται σε 160.000 τόνους, η αξία των οποίων μεταφράζεται σε 280 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η αγορά των Βαλκανίων υπολογίζεται σε 300 εκατ. ευρώ ή 250.000 τόνους. Στα Βαλκάνια η Druckfarben Hellas διατηρεί το 0,7% και στόχος έως το 2010 είναι να αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 6% με 8%.
Στις ενέργειες που έχει προχωρήσει η Druckfarben Hellas σε ό,τι αφορά των κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων εντάσσεται η δημιουργία του Kraft Business Club και της Επαγγελματικής Λέσχης.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Druckfarben Hellas, κ. Γιώργος Καραβασίλης, στο πλαίσιο της παρουσίασης ανέλυσε το όραμα της εταιρίας τονίζοντας τα πλεονεκτήματά της. Ειδικότερα ανέφερε ότι και οι δύο κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ανθρώπινο δυναμικό της Druckfarben Hellas.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο τέλος του 2005 ο κύκλος εργασιών της Druckfarben Hellas σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε στα 59,77 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 4,21 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,94 εκατ., παρουσιάζοντας σε σχέση με το 2004 αύξηση κατά 12,73%, 31,56% και 28,01% αντίστοιχα.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων