Θεμελιώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Σμοκόβου στο Νομό Καρδίτσας.

Σήμερα Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005 και ώρα 10:30 π.μ. θεμελιώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Σμοκόβου στο Νομό Καρδίτσας και ξεκινά έτσι η ουσιαστική υλοποίηση και κατασκευή του έργου.

Στην εκδήλωση θεμελίωσης παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ Σαλαγκούδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπ. Ταλιαδούρος, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Κ. Τσιάρας, Ν. Σαλαγιάννης και Ντ. Ρόβλιας, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Β. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Ταμασίου κ. Β. Μόσχος καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε. παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μανιατάκης και ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης.

Το έργο θα κατασκευαστεί κοντά στην έξοδο της σήραγγας Λεονταρίου, που μεταφέρει το νερό από τη λίμνη του ΣΜΟΚΟΒΟΥ.
Με τον τρόπο αυτό, τα νερά του φράγματος Σμοκόβου, πέρα από την αρδευτική και υδρευτική τους εκμετάλλευση, αξιοποιούνται και υδροηλεκτρικά για την παραγωγή ενέργειας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του Υπουργείου Ανάπτυξης, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) και το Ελληνικό Δημόσιο , είναι ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. και έχει λάβει σχετική άδεια παραγωγής από τη Ρ.Α.Ε.
Ο ΥΗΣ Σμοκόβου θα έχει ισχύ 10 Μεγαβάτ(MW) και θα παράγει ετησίως 30 Γιγαβατώρες(GWh) περίπου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2007.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων