Τριεθνής σύσκεψη στην Αλεξανδρόπουλη - Παρουσίαση συστήματος παρακαολούθησης των υδάτων του ποταμού Έβρου από τη ΜΑΡΑΚ

Η ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ παρευρέθηκε ως παρατηρητής και εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή Ειδικών Εφαρμογών κ. Λουκά Βούζα στην τριήμερη σύσκεψη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών από τις 16 έως 18 Οκτωβρίου με θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρών στον ποταμό Έβρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία καθώς και ειδικοί των αρμόδιων Υπουργείων των Περιφερειών και των Νομαρχιών των τριών χωρών.
Ο εκπρόσωπος της ΜΑΡΑΚ ανέλυσε τη λειτουργία ενός αυτόματου συστήματος παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της στάθμης των υδάτων του ποταμού, της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας της ατμόσφαιρας. Το σύστημα αυτό έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί πιλοτικά στη θέση Πύθιο στον ποταμό Έβρο. Το ίδιο σύστημα έχει δυνατότητα πολλών ακόμη εφαρμογών και μετρήσεων. Η παρουσίαση του συστήματος προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στη σύσκεψη.
Την έναρξη των εργασιών της τριεθνικής σύσκεψης κήρυξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και ο επανεκλεγείς Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων