Ανακοίνωση

Στα πλαίσια της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών:
1. ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.
2. FANCO Α.Ε.
3. ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και
4. GALLOP Α.Ε.B.E.
ανακοινώνουν την απόφασή τους για συγχώνευση με απορρόφηση των λοιπών Εταιρειών από την ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2166/93 σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες διατάξεις του Κ.Ν.2190/20.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 17.03.2006 ο Όμιλος εταιριών Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ, οι πιστώτριες Τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Alpha Bank και EFG Eurobank, κατέληξαν σε συμφωνία επί της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου καθώς και επί της αναχρηματοδότησης του συνολικού τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου. Σκοπός της συμφωνίας αυτής, είναι η εξυγίανση και ανάκαμψη του Ομίλου. Στο επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει εκπονηθεί από εξωτερικό σύμβουλο (Kantor) σε συνεργασία με την διοίκηση, περιλαμβάνονται ενέργειες για την καθολική αναδιάρθρωση της εταιρικής, οργανωτικής και χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου, με σκοπό την αξιοποίηση της ηγετικής θέσης που κατέχει σε αγορές του εξωτερικού, την μείωση του κόστους παραγωγής, διοίκησης και διάθεσης και την μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους. Η αναδιάρθρωση της δομής του Ομίλου εταιρειών Κλωστήρια Ναούσης Α.Ε. υπό την διοίκηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Γ. Βατίστα προβλέπει την εν λόγω συγχώνευση όπως και την υλοποίησή της εντός του 2006.

Σημειώνεται ότι:
1. Η Εταιρεία Fanco Α.Ε. είναι θυγατρική της Κλωστήρια Ναούσης και περιλαμβάνεται στις ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις.
2. Η Εταιρεία Κλωστήρια Ροδόπης Α.Ε. είναι επίσης θυγατρική της Κλωστήρια Ναούσης, ενώ ποσοστό 21,48% των μετοχών της κατέχει η Εταιρεία Fanco. Συνολικά, οι δύο Εταιρείες κατέχουν το 98,63% των μετοχών της Κλωστήρια Ροδόπης. Η εν λόγω Εταιρεία λειτουργεί στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής τρία (3) από τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως κλωστήρια βάμβακος Πεννιέ.
3. Τέλος, η Εταιρεία GALLOP Α.Ε.B.E. είναι κατά 90% θυγατρική της Fanco και ασχολείται με την κατασκευή, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία παντός είδους ετοίμων πλεκτών εσωρούχων και ειδών ενδύσεως.

Συνεπώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κλωστήρια Ναούσης Α.Ε. αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη συγχώνευση με απορρόφηση των Εταιρειών FANCO Α.Ε., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.B.E. με Ισολογισμό μετασχηματισμού τον Ισολογισμό των απορροφούμενων της 31/3/2006. Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των απορροφούμενων Εταιρειών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών εξουσιοδότησαν τις Διοικήσεις να προχωρήσουν:
1. στην κατάρτιση προσχεδίου σύμβασης συγχώνευσης,
2. στην ανάθεση σύνταξης Έκθεσης που δικαιολογεί την συγχώνευση και ειδικώτερα τη σχέση ανταλλαγής μετοχών,
3. στην πρόσληψη Ορκωτού Ελεγκτή που θα ελέγξει τους Ισολογισμούς μετασχηματισμού και θα συντάξει την Έκθεση Αποτίμησης των Εταιρειών και
4. στην πρόσληψη Συμβούλου Έκδοσης από το Δ.Σ. της απορροφώσας.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Κλωστήρια Ναούσης Α.Ε. αποφάσισε όπως, παράλληλα με την συγχώνευση, πραγματοποιηθεί και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ή και έκδοση μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου.

Τέλος, σύμφωνα με τη διαδικασία εγκρίσεων που προβλέπει ο νόμος, καθώς και των λοιπών διαδικασιών που απαιτείται να ολοκληρωθούν, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 9μήνου από την ημερομηνία του Ισολογισμού μετασχηματισμού.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων