Ανακοίνωση σχετική με το αίτημα για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας.

Σε έκτακτη (27.2.2005) συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ αποφάσισε να ζητήσει απο τον κ. Πρόεδρο του ΧΑ την άσκηση του δικαιώματός του βάσει διάταξης του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ. 350/1985 για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας μέχρι την 15η Ιουνίου 2005, ως μια ενέργεια προστασίας της μετοχής και των μετόχων της, αλλά και στα πλαίσια της καλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς γενικότερα, δεδομένου οτι οι προοπτικές ανάκαμψης της ειναι ιδιαίτερα θετικές. Πράγματι, στο Business Plan 2005-2006 που ανετέθη σε διεθνή εταιρεία συμβούλων απο τις συνεργαζόμενες με την εταιρία Τράπεζες και που ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε σε αυτές στις αρχές Φεβρουαρίου 2005 αναδεικνύεται η σωστή κατεύθυνση της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας και του προγράμματος για δυναμική ανάπτυξη και κερδοφορία. Η στρατηγική αυτή συνοψίζεται στην ενίσχυση ήδη υφιστάμενων δράσεων σε κατηγορίες έργων εξειδίκευσης και συγκριτικού πλεονεκτήματος της εταιρείας και στους τομείς που της παρέχουν αυξανόμενα σταθερή βάση εσόδων (ενέργεια, χώροι στάθμευσης και αξιοποίηση ακινήτων). Επίσης στην ενίσχυση εξειδικευμένων δράσεων και την ανάπτυξη ακινήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας στο εξωτερικό, αξιοποιώντας την εγγύτητα στη Βαλκανική λόγω της έδρας της στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το "ρεαλιστικό" σενάριο του Business Plan, τόσο οι εταιρικές πωλήσεις όσο και τα κέρδη προ φόρων για το 2005 και 2006 εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2004, χωρίς να συνυπολογίζονται κέρδη από αξιοποίηση ακινήτων ή λοιπών συμμετοχών.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας προχωρεί ήδη σε εξυγιαντικές ενέργειες για την αναδιάρθρωση της με δραστική μείωση του λειτουργικού της κόστους και για την άμεση αξιοποίηση "ώριμων" περιουσιακών της στοιχείων όπως ακινήτων. Υλοποιεί ακόμη πρόγραμμα απεμπλοκής της από συμμετοχές σε δραστηριότητες που δεν κρίνονται στρατηγικά απαραίτητες, μέσω εξεύρεσης επενδυτών - διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας και η οποία δεν έχει συνυπολογιστεί στο Business Plan -.

Τονίζεται ότι η διαφαινόμενη παροδική δυστοκία της εταιρείας, που εντοπίζεται στο Α' εξάμηνο του 2005 στο Business Plan, οφείλεται εξ ολοκλήρου σε εξωγενείς παράγοντες, στο μεγαλύτερο μέρος της στην καθυστέρηση εισπράξεων απο περατωθέντα έργα Δημοσίου ή ελεγχόμενων από αυτό φορέων. Στο Β' εξάμηνο του 2005 διαφαίνεται σημαντική ανάκαμψη και βελτίωση, ενώ στα παραπάνω προστίθεται ο σημαντικός όγκος εργασιών απο το ανεκτέλεστο υφιστάμενων εργολαβικών συμβάσεων, την ανάληψη νέων έργων και το αξιόλογο κατασκευαστικό αντικείμενο από την ανάπτυξη των ακινήτων της εταιρείας.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2004, αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό περατωθέντων έργων του 2004 δεν τιμολογήθηκαν λόγω μη αναμενόμενης άμεσης είσπραξής τους απο τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ αντιθέτως το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των έργων αυτών ενσωματώθηκε στα έξοδα του έτους μειώνοντας τα κέρδη, τα οποία μεταφέρονται στη χρήση 2005 όπου αναμένεται σημαντικότατη κερδοφορία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα την προστασία και το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων και με πλήρη γνώση των ευνοϊκών προοπτικών της εταιρείας και του Ομίλου της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αίτηση προς το Χ.Α. για προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της, ώστε να παρέλθει η δυσχερής αυτή συγκυρία και να υλοποιηθεί απρόσκοπτα, με την αξιοπιστία και συνέπεια που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζει την εταιρεία, το πρόγραμμά της.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων