Απόφαση της B' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 23ης Ιουνίου 2006

Oι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας συνήλθαν την 23η Ιουνίου 2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 στα γραφεία της Εταιρείας στο κτίριο "CECIL" επί της οδού Ξενίας αρ. 5 και Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά Αττικής. Το σύνολο των μετοχών που παραστάθηκαν ή αντιπροσωπεύθηκαν στην Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση ανέρχεται σε 34.144.682 μετοχές επί συνόλου 72.867.451 μετοχών της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 46,86 % με αριθμό παριστάμενων μετόχων 10 και αποφάσισε την παράταση μέχρι 31.12.2010 του προγράμματος διαθέσεως μετοχών στα στελέχη της εταιρείας και των θυγατρικών αυτής εταιρειών με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών Stock Options (εφ' εξής Δικαίωμα), σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 13 του Κ.Ν 2190/20, προγράμματος το οποίο είχε αρχικά αποφασιστεί με την από 23.6.2000 Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων και στην συνέχεια είχε τροποποιηθεί με την από 6.6.2002 Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, όπως το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε στην πράξη και ως εκ τούτου επαναδιατυπώθηκε και αναπροσαρμόστηκε ως εξής:
1. Δικαιούμενα πρόσωπα είναι τα ανώτατα στελέχη της Εταιρείας και των θυγατρικών της εταιρειών (εφ' εξής Δικαιούχοι). Τα εν λόγω ανώτατα στελέχη της Εταιρείας και των θυγατρικών της εταιρειών που θα έχουν Δικαίωμα, ορίζονται αποκλειστικά με ειδική προς τούτο απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας.
2. Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα μπορεί να εκδοθεί συνολικά για διανομή στους Δικαιούχους που θα ασκήσουν το Δικαίωμα να μην υπερβεί αθροιστικά κατά τη διάρκεια της προσεχούς πενταετίας τουτέστιν μέχρι την 31-12-2010, τις 2.000.000 μετοχές.
3. Η τιμή αγοράς των μετοχών εκ μέρους των Δικαιούχων σε περίπτωση ασκήσεως του Δικαιώματος τους, να είναι ένα (1) ευρώ για κάθε μετοχή.
4. Οι όροι για την χορήγηση του Δικαιώματος είναι οι εξής: (α) Προϋπηρεσία του Δικαιούχου στην εταιρεία ή σε θυγατρική εταιρεία αυτής, η χρονική διάρκεια της οποίας θα ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. (β) Επίτευξη στην τρέχουσα κατά τον χρόνο χορήγησης του Δικαιώματος οικονομικής χρήσης, θετικών ενοποιημένων αποτελεσμάτων που θα κρίνονται ικανοποιητικά με ειδική για το σκοπό αυτό απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ μέρους των Δικαιούχων άσκηση του Δικαιώματος είναι η ενεργός υπηρεσία του Δικαιούχου στην εταιρεία ή, κατά περίπτωση σε θυγατρική εταιρεία αυτής, κατά τον χρόνο ασκήσεως του Δικαιώματος.
6. Τα Δικαιώματα θα παρέχονται στους Δικαιούχους μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου κάθε χρόνο και οι Δικαιούχοι θα μπορούν να τα ασκήσουν υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του ιδίου έτους εκτός αν ορίζει άλλως το Διοικητικό Συμβούλιο.
7. Η ποσότητα των μετοχών για την οποία κάθε χρόνο θα μπορεί κάθε Δικαιούχος να ασκήσει υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις το Δικαίωμα θα ορίζεται ως εξής:
Βασική ποσότητα μετοχών Χ συντελεστή θέσεως Χ συντελεστή κερδοφορίας Χ συντελεστή προσωπικής επιτυχίας του Δικαιούχου. Όπου: Βασική ποσότητα μετοχών: 5.000 μετοχές. Συντελεστής θέσεως: 1έως 5 σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανάλογα με την διοικητική θέση του Δικαιούχου και την συμμετοχή της στο οικονομικό αποτέλεσμα. Συντελεστής κερδοφορίας: 0 - 2 σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανάλογα με την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης. Για τον υπολογισμό του Συντελεστή Κερδοφορίας, η τρέχουσα κατά τον χρόνο ασκήσεως του Δικαιώματος οικονομική χρήση, θα λογίζεται ολόκληρη με αναγωγή σε ετήσια βάση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου εννεαμήνου. Συντελεστής προσωπικής επιτυχίας: 0 έως 2 σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή του, θα εκδίδει και θα παραδίδει στους Δικαιούχους τα πιστοποιητικά δικαιώματος αγοράς μετοχών. Κατά το μήνα Δεκέμβριο κάθε χρόνου το Διοικητικό Συμβούλιο θα εκδίδει μετοχές που θα παραδίδει στους Δικαιούχους που θα έχουν ασκήσει το Δικαίωμα αυξάνοντας το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αντίστοιχα και πιστοποιώντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το άρθρο 11 του Κ.Ν. 2190/20. Οι αυξήσεις αυτές του κεφαλαίου δεν θα αποτελούν τροποποιήσεις του καταστατικού και δεν θα εφαρμόζονται σε αυτές η παρ. 5 του άρθρου 13 του Κ.Ν. 2190/20.
9. Το ανωτέρω πρόγραμμα διαθέσεως μετοχών με την μορφή δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (Stock Option) θα ενεργοποιείται κάθε χρόνο με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα ορίζει την έκταση εφαρμογής του προγράμματος και εξουσιοδοτείται αφ' ενός μεν να επιβάλει και άλλους όρους για την άσκηση των Δικαιωμάτων και την παράδοση των μετοχών, ιδία συναρτώμενους με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για κάθε έναν από τους Δικαιούχους, αφ΄ ετέρου δε να ορίσει τις απαραίτητες λεπτομερειακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος τούτου. Με την ίδια απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αναστέλει την παράδοση των μετοχών στους Δικαιούχους για δύο έως τρία χρόνια από την άσκηση του Δικαιώματος ή να δεσμεύει τις μετοχές που τους παραδίδονται για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση επεφυλάχθει να παρατείνει περαιτέρω καθώς και να επεκτείνει ή να τροποποιήσει το πρόγραμμα τούτο με νεώτερη απόφασή της.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων