Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Ορθή Επανάληψη

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28ης Ιουνίου 2005 παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι οι οποίοι κατείχαν 23.807.790 μετοχές εκ των οποίων οι 23.579.680 με δικαίωμα ψήφου σε αναλογία 77,54% του συνόλου των μετοχών. Στην εν λόγω συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ον: Ανάκληση των αποφάσεων της από 15 Νοεμβρίου 2004 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών καθώς και παροχή σχετικών με το θέμα εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.
3. Αλλα θέματα και ανακοινώσεις.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την ανάκληση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 15ης Νοεμβρίου 2004 που αφορούσαν τα παραπάνω αναφερθέντα θέματα λόγο παρέλευσης της προθεσμίας που ορίζεται στις παρ. 3 & 4 του άρθρου 11 του Ν.2190/20.

Θέμα 2ον: Επανέγκριση της αποφάσεως της από 15.11.2004 έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών καθώς και παροχή σχετικών με το θέμα εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την εισήγηση του Προέδρου της για την επανέγκριση της από 15/11/2004 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για την αύξηση του ΜΚ κατά 10.135.352 ? υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 9 παλαιές και με τιμή διάθεσης 1,50 ευρώ η κάθε μετοχή.
Η αύξηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο Ν. 2190/20.

Θέμα 3ον: Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Θέμα 4ον: Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού μετά του λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης, του πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και του σχετικού προσαρτήματος της διαχειριστικής χρήσης 01.01.2004 μέχρι 31.12.2004 της Εταιρίας, καθώς και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, μετά προηγούμενη ακρόαση των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τον ισολογισμό, τον λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης, τον Πίνακα Διάθεσης Αποτελεσμάτων, και το σχετικό Προσάρτημα της εταιρείας καθώς και τις αντίστοιχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση 2004. Σημειώνεται ότι υποβλήθηκε, σύμφωνα με τον νόμο περί εταιρικής Διακυβέρνησης άρθρο 2 παρ 4 Ν. 3016/2002, η ετήσια έκθεση του ΔΣ σχετικά με τις συναλλαγές της εταιρείας με τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες του άρθρου 42 παρ. 5 του ΚΝ 2190/20.

Θέμα 5ον: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την υπόλογη χρήση 2004.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 2004.

Θέμα 6ον: Έγκριση διανομής μερίσμάτος από τα φορολογηθέντα κέρδη της χρήσης 2004.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την διανομή μερίσματος τρία λεπτά (0,03 ευρώ) ανά μετοχή για την χρήση 2004 (1/1/04-31/12/04).
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας έως και την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών της 28ης Ιουνίου 2005. Από την 29η Ιουνίου 2005, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος. Ημερομηνία εκκίνησης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 26η Αυγούστου 2005.

Θέμα 7ον: Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ελεγκτή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, για τη χρήση 01.01.2005-31.12.2005.


Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την εκλογή για την χρήση 1/1-31/12/2005 ως τακτικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή τον κ. Ανδρέα Τσαμάκη του Δημητρίου, της ελεγκτικής εταιρείας BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε, και ως αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή τον κ. Μπατσούλη Γεώργιο του Αναστασίου της ιδίας ελεγκτικής εταιρείας.

Θέμα 8ον: Εγκριση αποδοχών των υπαλλήλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2004,οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου και καθορισμός των μισθών αυτών για τη νέα χρήση 2005, καθώς επίσης και έγκριση αμοιβών που κατεβλήθησαν σε πρόσωπα του άρθρου 23α του Κ.Ν 2190/1920.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τους μισθούς που κατεβλήθησαν στον Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο και στον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας για την παροχή εξηρτημένης εργασίας πέρα των καθηκόντων τους ως μέλη του ΔΣ της εταιρείας. Ενέκρινε επίσης την συνέχιση της εργασίας τους και για το έτος 2005 με τις τυχόν συμφωνηθείσες εντός του έτους αυξήσεις. Τέλος εγκρίθηκαν αμοιβές που καταβλήθηκαν σε πρόσωπα του άρθρου 23α του ΚΝ 2190/20.

Θέμα 9ον: Αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την καταβολή αμοιβής από τα φορολογηθέντα κέρδη χρήσης 2005 σε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ. Το ποσό αυτό αποτελεί την αποζημίωση του για την προσφορά εργασίας ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας. Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν αμείβονται για την προσφορά εργασίας τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Θέμα 10ον: Επικύρωση εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και ιδίως της αντικατάστασης ανεξάρτητου μέλους με νέο ανεξάρτητο.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την εκλογή δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του.
Πιο συγκεκριμένα η Γενική συνέλευση εγκρίνει παμψηφεί την εκλογή
1. του κου Δημοσθένη Μηλιαρά του Εμμανουήλ σε αντικατάσταση του κου Σωτηρόπουλου Παναγιώτη του Κωνσταντίνου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους και
2. του κου Νανόπουλου Δημητρίου του Βάιου ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση του κου Πέτρου Νικολαϊδη επίσης ανεξάρτητου και μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος επίσης υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους. Η ως άνω αντικατάσταση είναι σύμφωνη με το άρθρο 3 παρ 1 του Ν 3016/2002 (περί εταιρικής Διακυβέρνησης)
Τα νέα μέλη εκλέχθηκαν για το υπόλοιπο χρόνο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 11ον: ?λλα θέματα και ανακοινώσεις.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί τα έξοδα της χρήσης όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στα έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων