Δελτίο Τύπου

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2006, στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL παρουσιάσθηκαν τα οικονομικά μεγέθη, η πορεία και οι προοπτικές της εταιρίας:
Το 2005 υπήρξε έτος αναδιοργάνωσης της οργανωτικής δομής της εταιρείας και βελτίωσης του κόστους και της ανταγωνιστικότητας της. Οι επενδύσεις των προηγουμένων ετών σε παραγωγικό εξοπλισμό, τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό έχουν φέρει την EΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. σε θέση ισχύος ενδυναμώνοντας την προσπάθειά της για ποιοτική επέκταση σε νέες αγορές και νέα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Παρά τον διεθνή ανταγωνισμό, την ανατίμηση των μετάλλων και των λοιπών πρώτων υλών και τη μείωση των περιθωρίων, οι μεγάλες επενδύσεις εκσυγχρονισμού των εργοστασίων μας στην Ελλάδα όπως επίσης και η δυναμική παρουσία της κυριότερης θυγατρικής εταιρείας, της ICME-ECAB S.A στην Ρουμανία, συνέβαλαν ουσιαστικά στην αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας το 2005 διευρύνοντας την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά και στην βελτίωση της παρουσίας μας στις διεθνείς αγορές.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 15% και ανήλθε στα 201 εκατ. Ευρώ έναντι 175 εκατ. Ευρώ το 2004. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 13,5% στα 13,6 εκατ. Ευρώ έναντι 12 εκατ. Ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά προ φόρων κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν, στα 4.2 εκατ. Ευρώ από 2,1 εκατ. Ευρώ το 2004.Σε επίπεδο μητρικής, οι πωλήσεις το 2005 ανήλθαν στα 145 εκατ. Ευρώ έναντι 130 εκατ. Ευρώ το 2004 αυξημένες κατά 11,5%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της μητρικής αυξήθηκαν κατά 22,9% στα 8,7 εκατ. Ευρώ έναντι 7,1 εκατ. Ευρώ ,ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 1,7 εκατ. Ευρώ από 22,5 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ποσού 1,2 εκατ. Ευρώ κάλυψαν μεγάλο μέρος του υπολοίπου ζημιών προηγουμένων χρήσεων.
Οι προοπτικές της εταιρείας για το τρέχον έτος είναι θετικές. Λόγω της επέκτασης σε νέες αγορές με νέα προϊόντα αναμένουμε ουσιαστική ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό, ενώ πιθανόν να αποβεί ανασταλτικός παράγοντας η διατήρηση των υψηλών τιμών στα μέταλλα και στις λοιπές ύλες. Στην εγχώρια αγορά αναμένουμε ότι θα συνεχισθεί η δυναμική του τελευταίου τριμήνου του 2005, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας για αύξηση του κύκλου εργασιών. Η εταιρεία ενισχύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της στοχεύει σ ε βελτίωση των αποτελεσμάτων της σε ομιλικό και εταιρικό επίπεδο.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων