Ο Όμιλος Frigoglass συνεπής με την στρατηγική επέκτασης στους κύριους τομείς δραστηριότητας του, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά κατά 100% του κλάδου κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων της θυγατρικής της The Coca-Cola Company στη Νότιο Αφρική. Τα προϊόντα κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία HUSKY. Επίσης ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της εταιρείας TSG (Triplex Security Glass) που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία και κατασκευάζει παρμπρίζ, τζάμια αυτοκινήτων και υαλοπίνακες για αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές εφαρμογές. Οι προβλεπόμενες πωλήσεις για το 2001 ανέρχονται για την HUSKY σε ?8.7 εκ. και για την TSG σε ?8.1 εκ.Τα ποσά που θα επενδυθούν για τις πιο πάνω εξαγορές ανέρχονται σε ?8,350,000 και ?1,020,000 αντίστοιχα και θα καλυφθούν από το προϊόν της πώλησης της συμμετοχής της στις υαλουργίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.Η εξαγορά του κλάδου ψυγείων HUSKY τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των συνηθισμένων σε αυτές τις περιπτώσεις οικονομικών και νομικών ελέγχων. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής όπου και απασχολούνται 170 άτομα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στη περιοχή κατέχοντας το 75% της αγοράς. Από το 1989 ανήκει στην The Coca-Cola Company, στους εμφιαλωτές της οποίας διαθέτει την παραγωγής της. Με την εξαγορά από την Frigoglass, θα διευρυνθεί ο κύκλος των πελατών για να περιλάβει όλες τις εταιρείες αναψυκτικών, ποτών και παγωτού.Η απόκτηση της HUSKY, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής στη Νιγηρία και τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στη Κένυα, δίνουν στη Frigoglass ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενισχύοντας την παρουσία και γειτνίαση στο μεγαλύτερο μέρος της αφρικανικής ηπείρου και σε αγορές οι οποίες έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.Η Frigoglass προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα, έχοντας παρουσία σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπου και οι πελάτες της, και παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών ανταποκρινόμενη στις εκάστοτε ανάγκες τους. Στη Frigoglass έχει αναγνωρισθεί το καθεστώς του βασικού προμηθευτή του συστήματος της The Coca-Cola Company και με την εξαγορά αυτή ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία.Το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεων του Ομίλου για το 2001 ανέρχεται σε ?48 εκ. και θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ακόμη πιο ισχυρής βάσης στην οποία στηρίζεται η μελλοντική ανάπτυξη.