Η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε την αιγυπτιακή ECB.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες εξαγοράς του 69,3% της Αιγυπτιακής τράπεζας Egyptian Commercial Bank (ECB), από την Τράπεζα Πειραιώς. Ετσι, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύει τις διεθνείς του δραστηριότητες σε αναπτυσσόμενες αγορές, αποκτώντας παρουσία και στην αγορά της Αιγύπτου.

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, που είχε ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της Egyptian Commercial Bank, καταβάλλοντας περίπου 19 εκατομ. Ευρώ ή EGP 20 ανά μετοχή. Η ECB θα προχωρήσει σε αύξηση του κεφαλαίου της κατά 47 εκατομ. Ευρώ εως το τέλος Ιουλίου, όπως απαιτούν οι νέοι κανονισμοί της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου. Η Egyptian Commercial Bank ιδρύθηκε το 1978 με έδρα το Κάϊρο και σήμερα διαθέτει 18 καταστήματα σε όλη την Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια, Ελ Αλαμέϊν, Χουργκάντα κ.α.). Μέχρι το τέλος του έτους, ο προγραμματισμός είναι το δίκτυο των καταστημάτων να ανέλθει στα 25. Η ECB διαθέτει προσωπικό 560 ατόμων, το ενεργητικό της τον Δεκέμβριο του 2004 ανερχόταν σε 437 εκατομ. Ευρώ, οι καταθέσεις πελατών σε 400 εκατομ. Ευρώ και οι καθαρές της χορηγήσεις σε 196 εκατομ. Ευρώ. Η Fitch έχει αποδώσει στην ECB πιστοληπτική διαβάθμισ η ΒΒ.

Με την είσοδό της στην αγορά της Αιγύπτου η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί τη στρατηγική επέκτασής της σε αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επεκτείνει την δραστηριότητά της στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων