Εγκριση εξαγοράς του κλάδου παραγωγής masterbatches της εταιρίας Stalker M που εδρεύει στη Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Στη συνεδρίαση του της 13/8/05 το Δ.Σ. της Πλαστικά Κρήτης ενέκρινε την εξαγορά του κλάδου παραγωγής masterbatches της εταιρίας Stalker M που εδρεύει στη Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, μετά από το σχετικό νομικό, τεχνικό και οικονομικό έλεγχο. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί από νεοσύστατη θυγατρική εταιρία της Πλαστικά Κρήτης στη Ρωσία.

Τα masterbatches είναι συμπυκνώματα χρωστικών υλών και χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες για το χρωματισμό ή τη βελτίωση ιδιοτήτων των πλαστικών προϊόντων.

Η Πλαστικά Κρήτης ήδη εξάγει στη Ρωσία και κατέχει σημαντική θέση στη ρωσική αγορά masterbatches, με μερίδιο της τάξης του 7-8%. Με την εξαγορά της Stalker M, που πραγματοποιεί ετ6ήσιο κύκλο εργασιών περίπου 1.500.000 ευρώ, το συνολικό μερίδιο αγοράς θα φτάσει άμεσα το 12-13%. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αποκτώντας παραγωγική βάση στη Ρωσία, η εταιρία θα είναι σε θέση να προσφέρει γρήγορο σέρβις στους εκεί πελάτες της και να καλύπτει άμεσες ανάγκες σε ειδικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με εισαγωγές από την Ελλάδα. Επίσης, επεκτείνει το δίκτυο διάθεσης στη ρωσική αγορά, αφού η Stalker M διαθέτει υποκατάστημα στη Μόσχα και το Νοβοσιμπίρσκ καθώς και 10 διανομείς σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Με 2 εργοστάσια στην Ελλάδα, και τα εργοστάσια στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και τώρα τη Ρωσία, η Πλαστικά Κρήτης είναι ο 10ος μεγαλύτερος παραγωγός masterbatches στη Ευρώπη. Για το 2006 έχουν προγραμματισθεί σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και την Πολωνία για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της παραγωγικότητας, με στόχο την επέκταση των πωλήσεων και τη μείωση του κόστους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων