Ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2006 (Δ.Π.Χ.Π.)

Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου της χρήσης 2006, ανακοίνωσε η Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.).
Οργανική ανάπτυξη 7,4% πέτυχε η ΝΙΚΑΣ, μη συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων της ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΑΕ, μονάδα παραγωγής φέτας, η οποία εκποιήθηκε τον Απρίλιο του 2006. Η ανωτέρω ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από την ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων εξεργασμένου κρέατος και πίτσας.
Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση σημείωσε στο εννεάμηνο του 2006 αύξηση της τάξεως του 3,3% και ανήλθε σε Euro 80,9 εκατ. έναντι Euro 78,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εννεάμηνο του 2006 διαμορφώθηκαν σε Euro 9,2 εκατ. έναντι Euro 12,4 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2005. Η πτώση αποδίδεται τόσο στην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών (κρέας) και των εξόδων διάθεσης με στρατηγικό στόχο τη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς και υποστήριξης νέων προϊόντων, όσο και στο γεγονός ότι στα λοιπά έσοδα του πρώτου εννεαμήνου 2005 περιλαμβάνονται έκτακτα έσοδα Euro 1,5 εκατ.
Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε Euro 3,4 εκατ. έναντι Euro 5,5 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2005.
Οι Οικονομικές Καταστάσεις του εννεαμήνου της χρήσης 2006 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.nikas.gr. και θα δημοσιευθούν στον ημερήσιο οικονομικό Τύπο την 17η Νοεμβρίου 2006.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων