Επιβολή προστίμου σε πιστωτικά ιδρύματα

Η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την άσκηση της αρμοδιότητας ελέγχου της πλήρους και εμπρόθεσμης παροχής πληροφόρησης από τα πιστωτικά ιδρύματα στους δανειολήπτες σχετικά με το ύψος των οφειλών τους, η οποία της έχει ανατεθεί με τη νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια, εξέτασε (συνεδρ. ΕΤΠΘ 212/20.12.2005) πορίσματα ειδικών ελέγχων τα οποία συντάχθηκαν με αφορμή καταγγελίες οφειλετών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό επεβλήθη πρόστιμο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε 8 πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους ? 50.000, για τη μη έγκαιρη ή ελλιπή παροχή εκ μέρους τους στοιχείων και παραστατικών οφειλών τους, ανεξάρτητα από την υπαγωγή ή μη αυτών στην προαναφερόμενη νομοθετική ρύθμιση. Ορισμένες καταγγελίες κρίθηκαν είτε αβάσιμες είτε ότι πάντως δεν στοιχειοθετούν, ιδίως με βάση την αρχή της αναλογικότητας, επιβολή κυρώσεων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των σχετικών με το παραπάνω θέμα καταγγελιών που υποβάλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει μειωθεί σημαντικά.

Με την ευκαιρία η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι το σύνολο των κυρώσεων που έχει επιβληθεί στα πιστωτικά ιδρύματα από το έτος 2001 μέχρι σήμερα για παραβάσεις της πιο πάνω κατηγορίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό ευρώ 753.000.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων