Με υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών μετά από φόρους έληξε η χρήση 2004 για την ARROW AEEX.

Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ευρώ 7.662.865,86 κατά 266% υψηλότερα από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης.

Το Δ.Σ. της εταιρείας, θα εισηγηθεί προς την προσεχή Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ευρώ 0,10 ανά μετοχή (πενταπλάσιο του 2003), δίνοντας απόδοση στους μετόχους 3,9%.

Θετική ήταν τόσο η πορεία της τιμής της μετοχής, η οποία παρουσίασε ετήσια αύξηση 21,2%, όσο και της εσωτερικής αξίας της μετοχής (αύξηση 8,5%), κατατάσσοντας την εταιρεία στην 6η θέση του κλάδου της.

Από τη σύστασή της, η εταιρεία ακολουθεί υπεύθυνη και ευέλικτη πολιτική με κύριους άξονες την επίτευξη θετικής απόδοσης για τους μετόχους της, χρησιμοποιώντας τεχνικές περιορισμού του επενδυτικού κινδύνου όπως η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τόσο κλαδικά όσο και γεωγραφικά και η αντιστάθμισή του με τη χρήση παράγωγων προϊόντων.

Αποτέλεσμα αυτής της συνετής επενδυτικής πολιτικής, ήταν στις 31/12/2004, η εσωτερική αξία να υπολείπεται 11% της αξίας από τη σύσταση της εταιρείας, το 2000, επίτευγμα σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι για το ίδιο διάστημα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχει χάσει - 45,5% της αξίας του, ο δείκτης FTSE /XA 20 έχει χάσει -44,2%, ενώ αντίστοιχες απώλειες παρουσιάζουν σημαντικοί διεθνείς χρηματιστηριακοί όπως για παράδειγμα ο DAX με πτώση -44,1% και ο EUROSTOXX 50 με πτώση -41,3%.

Στις 31/12/2004, η διάρθρωση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ήταν: μετοχές εσωτερικού 44,6%, μετοχές εξωτερικού 9,6%, Ομόλογα 3,6% και Διαθέσιμα 42,3%.

Για το 2005, η εταιρεία θα εξακολουθήσει την επενδυτική πολιτική επίτευξης σταθερά ανοδικών αποδόσεων με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της αξίας της εταιρείας για τους μετόχους της, σε μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η ανάληψη κινδύνου αγοράς για την επίτευξη αποδόσεων θα παραμείνει λελογισμένη και η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά επενδυτικές αξίες στην εσωτερική και τις διεθνείς αγορές σε εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτικές ανάπτυξης, αντισταθμίζοντας κάθε φορά τον κίνδυνο αγοράς.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων