Οικονομικά αποτελέσματα α' εξαμήνου 2005 - Ανάκαμψη καθαρών κερδών στο β' τρίμηνο του 2005

Με αύξηση των πωλήσεων και των καθαρών κερδών ολοκληρώθηκε το α' εξάμηνο του 2005 για την εταιρεία ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στην εμπορία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της περιόδου ήταν πως κατά το β' τρίμηνο του 2005, η εταιρεία κατάφερε να αντιστρέψει την πτωτική πορεία των κερδών (που παρουσίασε το α' τρίμηνο), επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις της διοίκησης.

Αναλυτικά, από τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1η Ιανουαρίου-30 Ιουνίου 2005, που συντάχθησαν σύμφωνα με τα διεθνή Λογιστικά Πρότυπα προκύπτουν τα εξής: Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα ευρώ 6,419 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 2,95% έναντι ευρώ 6,235 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2004. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα ευρώ 690 χιλ., έναντι ευρώ 680 χιλ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη (μετά φόρων) έφθασαν τα ευρώ 457 χιλ. αυξημένα κατά 3% έναντι ευρώ 444 χιλ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Η λειτουργία της εταιρείας χαρακτηρίζεται από ισχυρές ταμειακές ροές. Οι τελευταίες αυξήθηκαν κατά 10% παρά το ότι πραγματοποιήθηκαν χρηματικές εκροές για την υλοποίηση επενδύσεων. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου 2005 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις για αγορά παγίου εξοπλισμού ύψους ευρώ 548 χιλ. για την κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, των οποίων η διαμόρφωση συνεχίζεται με τους αυτούς ταχείς ρυθμούς . Η εταιρεία διατηρεί ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς οι συνολικές υποχρεώσεις (μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες) δεν ξεπερνούν το 1/3 των ιδίων κεφαλαίων.

Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ αυτή την περίοδο προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τη λειτουργία των νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕ Σίνδου) . Από την επέκταση της δραστηριότητάς της στη Βόρειο Ελλάδα, η οποία θα ενισχυθεί με την λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, αναμένει πρόσθετα έσοδα το 2006.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων