Σχολιασμός Δημοσιεύματος

Σχετικά με το δημοσίευμα της capital.gr η εταιρία γνωστοποιεί το κάτωθι Δελτίο Τύπου:
"Σε εξέλιξη βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ακινήτων της Κεραμεία Αλλατίνη. Σε συνέχεια των δεσμεύσεων, που είχε αναλάβει η εισηγμένη εταιρεία έναντι των μετόχων της, ήδη ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των μη διατηρητέων κτιρίων του ακινήτου της Ν. Ελβετίας Θεσσαλονίκης, βάσει απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. 692 5/6/2006.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο -έκτασης περίπου 88 στρεμμάτων- αναμένεται να ενταχθεί στον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης και για τον λόγο αυτό η Κεραμεία Αλλατίνη βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα ο Δήμος έχει προχωρήσει στην προκήρυξη Δημόσιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη σύνταξη των μελετών ένταξης περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (μεταξύ των οποίων και τα ακίνητα της εταιρείας) στον πολεοδομικό σχεδιασμό, και τον καθορισμό της χρήσης αυτών όπως προβλέπεται από την ως άνω υπουργική απόφαση.
Στις εν λόγω μελέτες θα προσαρμοσθεί και ο σχεδιασμός της Κεραμεία Αλλατίνη για το εν λόγω ακίνητο, σε συνδυασμό και με τον πρώτο σταθμό του μετρό της ανατολικής Θεσσαλονίκης που -σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ- πρόκειται να εγκατασταθεί σε όμορο χώρο των ακινήτων της εταιρείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η βορειοελλαδική εισηγμένη βρίσκεται σε επαφές με μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Σε ό,τι αφορά το ακίνητο των 3,3 στρεμμάτων στην Κηφισιά, πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση αντιπαροχής με την κατασκευαστική εταιρεία Δούρος ΑΕ, ενώ αναμένεται έως το καλοκαίρι να εκδοθεί η άδεια ανοικοδόμησης. Σημειώνεται ότι το ύψος της αντιπαροχής ανέρχεται στο 53%.
Τέλος σημειώνεται ότι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου της Κεραμεία Αλλατίνη και εισφοράς του στην θυγατρική της, με την επωνυμία ΜΙΛΚ ΤΙΜ ΑΕΒΕ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η διαδικασία της απόσχισης θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά μέχρι το τέλος του έτους."


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων