Στρατηγική Συμμαχία Β. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ-MARFIN, Κοινός Στόχος η Συγκέντρωση Δυνάμεων στον Μεσαίο Τραπεζικό Χώρο

H MARFIN FINANCIAL GROUP ανακοινώνει τα εξής:
Ο κ. Β. Θεοχαράκης και οι λοιποί βασικοί μέτοχοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ μετά την εξέταση διαφόρων ιδιαίτερα τιμητικών προτάσεων που δέχθηκαν αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση της MARFIN FINANCIAL GROUP για στρατηγική συμμαχία με κοινό στόχο την συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο. Κατόπιν αυτού οι βασικοί μέτοχοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ θα διευκολύνουν την μεγαλύτερη είσοδο της MARFIN στην μετοχική σύνθεση της Τράπεζας με την πώληση προς αυτήν ενός αριθμού κοινών μετοχών ώστε το τελικό ποσοστό της MARFIN να διαμορφωθεί συνολικά κατ' ελάχιστον στο 34% και κατά μέγιστο στο 49% του συνόλου των κοινών μετοχών. Στα πλαίσια της απόλυτα ισότιμης συνεργασίας του κ. Β. Θεοχαράκη και της MARFIN θα ανακοινωθούν εν καιρώ οι αποφάσεις επί των εξής θεμάτων που σήμερα εξετάζονται και συζητούνται λεπτομερώς.
1. Η αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ πάντα υπό την προεδρία του κ. Βασ. Θεοχαράκη.
2. Το ύψος και οι όροι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
3. Η αναθεώρηση ή μη του επιχειρηματικού σχεδίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, και
4. Οι όροι και οι προϋποθέσεις επέκτασης στης ΕΓΝΑΤΙΑΣ μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις ώστε σε συνεργασία με την MARFIN να επιτευχθεί μια μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο.
Η μεταβίβαση των μετοχών προς την MARFIN αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 εργασίμων ημερών και το τίμημα θα είναι 6,30 Ευρώ ανά μετοχή. Σχετικά με την ανωτέρω συμφωνία ο Αντιπρόεδρος της MARFIN F.G. κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το ότι ο κ. Β. Θεοχαράκης μας επέλεξε για ισότιμο στρατηγικό σύμμαχο αποτελεί για μας τίτλο τιμής. Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω θερμά και δημοσίως και να υποσχεθώ ότι θα εργασθούμε πολύ σκληρά στο πλευρό του για την εξυπηρέτηση και προαγωγή των συμφερόντων των μετόχων, του προσωπικού και των πελατών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων