Η DUBAI FINANCIAL πρόκειται να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 31,55% του συνόλου των μετοχών της MARFIN F.G.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MARFIN F.G. ανακοίνωσε σήμερα ότι ειδοποιήθηκε επίσημα για την πρόθεση της εταιρείας Dubai Financial LLC (DF), θυγατρικής του Ομίλου Dubai Investment Group, να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 31,55% του συνόλου των μετοχών της MARFIN F.G.. Η DF έχει ήδη υπογράψει με υφιστάμενους μετόχους Συμφωνίες Αγοράς και Πώλησης που υποδηλώνουν την επιθυμία της να καταστεί στρατηγικός επενδυτής στην MARFIN F.G..

Η ειδοποίηση προς το Δ.Σ. της MARFIN F.G. σημειώνει επίσης ότι οι συμφωνίες αυτές θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες και εφόσον θα πληρωθούν οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:
1. Ικανοποιητικός για τη DF οικονομικός και νομικός έλεγχος της MARFIN F.G.
2. Έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές
3. Υπογραφή Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ της DF και του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, Αντιπροέδρου της MARFIN F.G..

Ο κ. Βγενόπουλος θα διατηρήσει την κατά 6,75% συμμετοχή του στη MARFIN F.G. και θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρείας, τη δομή της Διοίκησης, τα κίνητρα και την πολιτική ανθρώπινων πόρων. Μόλις η συμφωνία αυτή ολοκληρωθεί, η DF θα καταβάλει στους μετόχους, που έχουν συμβληθεί να πωλήσουν τις μετοχές τους, το τίμημα των Euro 25 ανά μετοχή. Η Dubai Financial έχει χρησιμοποιήσει ως Σύμβουλο Επενδυτικής Τραπεζικής για την συναλλαγή αυτή την DEUTSCHE BANK.

Η Dubai Financial λειτουργεί ως θυγατρική της Dubai Investment Group, που με τη σειρά της αποτελεί τη διεθνή επενδυτική εταιρεία της Dubai Holding και έχει ως στόχο να ενδυναμώνει την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου. Η DF έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της DF περιλαμβάνει την εταιρεία Thomas Cook India Limited (TCIL) και σύντομα θα αποκτήσει το 70% της Dubai Bank. Επιπλέον κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Τουρκίας, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.

Πρόσθετες πληροφορίες
Dubai Investment Group and Dubai Financial:
Η Dubai Financial είναι θυγατρική της Dubai Investment Group LLC (DIG). Η DIG είναι η εταιρεία για τις διεθνείς επενδύσεις της Dubai Holding. Με έδρα στο Εμιράτο του Ντουμπάι και με γραφεία από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο και την Κουάλα Λουμπούρ, η DIG επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις που έχουν την προοπτική να προσφέρουν υψηλές και διατηρήσιμες αποδόσεις. Η DIG είναι οργανωτικά δομημένη ως ένα σύνολο επενδυτικών εταιρειών (conglomerate) επικεντρωμένων στους τομείς όπου έχουν συσσωρευμένη εμπειρία κυρίως στη διαχείριση διεθνών χαρτοφυλακίων, ακινήτων και κεφαλαίων. Ο Όμιλος Dubai Investment έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο και γρήγορα αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο άμεσων και έμμεσων επενδύσεων, με έμφαση σε σημαντικούς κλάδους όπως ο Χρηματοπιστωτικός, η Βιομηχανία, οι Τηλεπικοινωνίες και τα Ξενοδοχεία.
Dubai Holding:
Η Dubai Holding ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 με στόχο την ενοποίηση (consolidation) των διάφορων μεγάλων επενδύσεων και έργων υποδομής που έχουν γίνει στο Ντουμπάι τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς επίσης και για να προσδιορίσει και να υλοποιήσει μελλοντικά μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν τα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή. Η Dubai Holding σήμερα είναι εταιρεία συμμετοχών σε περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και κυρίως στην υγεία, την τεχνολογία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα ακίνητα, την έρευνα, την παιδεία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνολογία. Μεταξύ αυτών των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Tecom, Tatweer, Dubai International Capital, Dubai Properties, Jumeirah Group, Dubai International Properties, and DubaiInvestment Group.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων