Οικονομικά αποτελέσματα έτους 2004

Εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης παρουσίασαν τα αποτελέσματα της χρήσης 2004 για την Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ σε μητρικό επίπεδο και σε ενοποιημένη βάση επιβεβαιώνοντας την κίνηση που είχε αποτυπωθεί στα τριμηνιαία αποτελέσματα από την αρχή του έτους. Η φετινή κίνηση των μεγεθών της Εταιρείας ήταν αποτέλεσμα της σταδιακής ωρίμανσης των σημαντικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, του περιορισμού των δαπανών και της στρατηγικής για προσέλκυση εξωτερικών ασθενών. Η δυναμική που δημιουργήθηκε επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς πρόσφατα η εταιρεία περιλήφθηκε στις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης σύμφωνα με το έγκριτο οικονομικό περιοδικό European Business.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 182 εκ Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 12,11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η άνοδος των εσόδων προήλθε από την μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών τόσο εξωτερικών (+15%) όσο και εσωτερικών (+6%) σε ετήσια βάση. Ο αυξανόμενος αριθμός εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αναγνωρισιμοτητα του εταιρικού σήματος, την εμπιστοσύνη στις προσφερόμενες υπηρεσίες και αποτελεί την βάση για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Εταιρείας ανήλθαν σε 25 εκ Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 41,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας ανήλθε στο 13,7% από 10,9% την περασμένη χρήση. Η αύξηση αυτή του περιθωρίου (+2,9 μονάδες) ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής συγκράτησης του κόστους αλλά και των οικονομιών κλίμακας που επιτυγχάνονται, τόσο λόγω της ωρίμανσης των επενδύσεων αλλά και ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των μονάδων.

Τέλος σε επίπεδο κερδών προ φόρων η αύξηση έφτασε το 251,5% στα 9,2 εκ Ευρώ. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι αποσβέσεις είναι αυξημένες κατά 4,3 εκ Ευρώ σε ετήσια βάση ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα κατά 1,1 εκ Ευρώ. Επιπλέον κατά την χρήση του 2004 η Εταιρεία πραγματοποίησε 3,9 εκ Ευρώ έκτακτα κέρδη. Τα αποτελέσματα αυτά της Εταιρείας αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η στρατηγική της σταδιακά αποδίδει καρπούς.

Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα σε ενοποιημένη βάση. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 187,8 εκ Ευρώ αυξημένος κατά 12,7%. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 30,4 εκ Ευρώ, αυξημένα κατά 46,1% με το περιθώριο στο 16,2% αυξημένο κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τέλος τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 11,9 εκ Ευρώ αυξημένα κατά 187,7%.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων