Σχολιασμός Δημοσιεύματος

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ' 28-08-05 με τίτλο 'Φούσκα τύπου 99 με τη μετοχή της Αγροτικής' η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ανακοινώνει τα εξής:

1. Η νέα Διοίκηση της A.T.E.bank , σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί προηγούμενων Διοικήσεων από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της δεν έκανε χρήση της απόφασης της προηγούμενης Διοίκησης για αγορά ιδίων μετοχών της. Έτσι από τον Μάιο του 2004 μέχρι σήμερα η Τράπεζα δεν προχώρησε σε καμία απολύτως αγορά για στήριξη της μετοχής της.

2. Η αλλοδαπή Εταιρία U.B.S., ως σύμβουλος της Τράπεζας στην πραγματοποιηθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ανέλαβε συμβατικά (εγγυήθηκε) την πλήρη κάλυψη των αδιάθετων νέων μετοχών της. Στο πλαίσιο αυτό αγόρασε 18.387.322 νέες αδιάθετες μετοχές καταβάλοντας σε μετρητά το συνολικό ποσό των 36 εκ.ευρώ περίπου.'Oλα αυτά έχουν γνωστοποιηθεί κατά τα προβλεπόμενα στο επενδυτικό κοινό, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο Χ.Α. Είναι ευνόητο ότι η U.B.S., όπως και κάθε άλλος μέτοχος της Τράπεζας, διαθέτει τις μετοχές της κατά την κρίση της.

3. Δεν υπήρξε ούτε θα μπορούσε να υπάρξει καμία παρέμβαση ή συμφωνία της Τράπεζας με οποιονδήποτε για στήριξη ή επηρεασμό της τιμής της μετοχής της. Ούτε βέβαια καμία άτυπη (ή έγγραφη) συμφωνία με τη U.B.S. για πρόσθετη προμήθεια άν κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η τιμή της μετοχής της, όπως ψευδέστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα.

4. Η νέα Διοίκηση της Α.Τ.Ε.bank, με απόλυτη διαφάνεια και γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των μετόχων της (85% δημόσιο και 15% μικρομέτοχοι) τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τον νόμο και τις αποφάσεις των εποπτικών αρχών και πληροφορεί άμεσα και με υπευθυνότητα το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντικό γεγονός που την αφορά.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων