Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 6/12/2004 επιστολής του Χ.Α. σχετικά με την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, η εταιρία ΚΕΡΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

'1. Από τα 13 πρόσωπα στα οποία διατέθηκαν από το Δ.Σ. της εταιρίας μας μετοχές που είχαν μείνει αδιάθετες από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, τα 12 εξ'αυτών ήταν ήδη μέτοχοι της εταιρίας μας και συγκεκριμένα όλοι πλην της εταιρίας ΜΑΝΚΟ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.Β.Ε., η οποία είναι συνεργάτης της καπνοβιομηχανίας. Επισημαίνεται ότι οι δύο εκ των δώδεκα (Π. Ταλαντόπουλος και Κ. Παλιού) είναι και στελέχη της εταιρίας, ως μέλη του Δ.Σ. αυτής.

2. Η σχετική πρόθεση των 13 προσώπων στα οποία διατέθηκαν οι αδιάθετες μετοχές, έγινε γνωστή στη διοίκηση της εταιρίας μας μετά την απόφαση των Γ.Σ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

3. Εξ' όσων γνωρίζουμε, κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν ενεργεί συντονισμένα με τα υπόλοιπα ή κάποιο εξ'αυτών. Ειδικά ως προς τα δύο προαναφερόμενα στελέχη της εταιρίας μας, η πρόθεσή τους ν'αναλάβουν τυχόν αδιάθετες μετοχές, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Γ.Σ., έγινε για τον κοινό σκοπό της οικονομικής στήριξης της εταιρίας διά της συμμετοχής τους στην αύξηση. Πέραν αυτού του κοινού σκοπού, όμως, τα δύο αυτά πρόσωπα δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σύμβαση ή συμφωνία ή δέσμευση ή και απλή συνεννόηση που ν'αφορά σε συντονισμένη δράση τους, είτε ως μέτοχοι, είτε ως μέλη της διοίκησης της εταιρίας.

4. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αύξησης και πίστωσης των νέων μετοχών στους λογαριασμούς τους, υποχρέωση δήλωσης μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου θα έχουν οι: α) ΜΑΝΚΟ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.Β.Ε. (από 0% σε 5,090% ποσοστό κοινών μετοχών), β) Ελένη Τσελεπίδου (από 0,712% σε 9,049% ποσοστό προνομιούχων μετοχών), γ) Γεώργιος Παπαζιάκας (από 0,336% σε 7,004% ποσοστό προνομιούχων μετοχών), δ) Περικλής Ταλαντόπουλος (από 3,789% σε 6,659% ποσοστό προνομιούχων μετοχών).

5. Δεν υπήρξαν ιδιαίτεροι επιχειρηματικού λόγοι βάσει των οποίων το Δ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε να διαθέσει το σύνολο των αδιάθετων μετοχών στα 13 αυτά πρόσωπα. Μοναδικό μέλημα του Δ.Σ. ήταν, ενεργώντας προς το συμφέρον της εταιρίας - όπως, άλλωστε, έχει καθήκον -, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και σύμφωνη με τις αποφάσεις των Γ.Σ. κάλυψη της αποφασισθείσας αύξησης. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουμε ότι πλην των 13 αυτών προσώπων, ουδείς άλλος (εργαζόμενος, στέλεχος, συνεργάτης της εταιρίας, μέτοχος αυτής ή ακόμη και τρίτος) δεν εκδήλωσε την πρόθεση να αποκτήσει τυχόν αδιάθετες μετοχές. 6. Η διάθεση των αδιάθετων μετοχών στα 13 αυτά πρόσωπα, πέραν του αυτονόητου οφέλους για την εταιρία από την αντίστοιχη κεφαλαιουχική της ενίσχυση, δεν συνεπάγεται καμία άλλη μεταβολή στην οικονομική και περιουσιακή της κατάσταση ή στον κλάδο της μέχρι σήμερα δραστηριοποίησής της. Ως έμμεση συνέπεια μπορεί να σημειωθεί η ακόμη περισσότερη διαφάνεια στη λειτουργία της, αφού η συμμετοχή οποιουδήποτε προσώπου με ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του χορηγεί τα προβλεπόμενα από το κ.ν. 2190/1920 δικαιώματα ελέγχου, κάτι το οποίο η εταιρία μας, υπό τη σημερινή διοίκησή της, όχι μόνο δεν αποφεύγει αλλά σταθερά επιζητεί, για να μην επαναληφθούν ποτέ φαινόμενα του παρελθόντος που έπληξαν τόσο την εταιρία όσο και την καλή φήμη της στην αγορά.'


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων