Γιώργος Χαντζηνικολάου

Πρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών
(ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

 

Ο κ. Χαντζηνικολάου είναι Πρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών. Είναι επίσης Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. και της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (2019-2021), του νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εκπροσωπεί ελληνικά και ξένα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η καριέρα του στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εκτείνεται σε πάνω από 35 χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ο κ. Χαντζηνικολάου διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της International Swaps and Derivatives Association (ISDA) στο Λονδίνο για 8 χρόνια (2007-2009 και 2011-2016), όπου διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προηγουμένως και για πάνω από 25 χρόνια, κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στα παράγωγα και το σταθερό εισόδημα σε διάφορα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Dresdner Kleinwort Benson, Bank of America, Merrill Lynch και UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Χαντζηνικολάου έλαβε το διδακτορικό του στα Χρηματοοικονομικά από το Graduate School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου απέκτησε και MBA. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηκοότητα: Ελληνική

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων